Cercs acull un concert benèfic de Joan Dausà i Thug Life per a la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà

L'espectacle té l'objectiu de recaptar diners per a l'entitat i donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual

Joan Obiols
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:23h
Presentació del concert benèfic a l'Ajuntament de Cercs
Presentació del concert benèfic a l'Ajuntament de Cercs | Joan Obiols
L'Ajuntament de Cercs i la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà sumen mans en l'organització d'un concert benèfic amb Joan Dausà i Thug Life. L'espectacle tindrà lloc el pròxim dissabte, 12 de novembre, a partir de les 10 de la nit al Pavelló Municipal. L'objectiu de tot plegat és recaptar diners per l'entitat i donar visibilitat al col·lectiu de persones que representa.

L'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha explicat que l'Ajuntament fa anys que proposa un vessant solidari per a les activitats i actuacions que s'organitzen des del consistori: "S'ha fet amb el món esportiu i ara ho hem plantejat a la Fundació", ha dit. Calderer ha animat a col·laborar i omplir el Pavelló Municipal, que té cabuda per a 2.000 persones: "Com més gent vingui, més quantitat de diners podrà rebre l'associació".

El concert és obert a totes les edats i públics, i començarà a les 10 de la nit del dissabte 12 de novembre. Les entrades es podran adquirir online en els pròxims dies, amb un preu general de 20 euros i un de reduït de 12 euros pels menors de 10 anys. Des de les xarxes socials de l'Ajuntament i l'entitat s'informarà de l'inici de la venda i de totes les qüestions relacionades amb el concert.

Enguany, la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà celebra 50 anys d'història, i aquest és un dels actes previs al programa d'activitats, actes i propostes que l'entitat presentarà al novembre per commemorar l'aniversari. La seva presidenta, Cecília Camprubí, ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament de Cercs i ha remarcat la importància de l'esdeveniment per desenvolupar la seva tasca diària i visibilitzar el col·lectiu de persones amb disminució psíquica.

L'Associació Pro Disminuïts del Berguedà és una entitat que promou i impulsa la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones del Berguedà amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental, dificultats en el desenvolupament o risc de patir-lo. Treballa a través de diferents àmbits i espais, entre els quals hi ha l'Escola d'Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt, el Centre Especial de Treball Taller Coloma, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Berguedà, el Servei Nexe per a la inserció laboral, entre molts altres.

El passat mes d'abril l'entitat va assumir un dels reptes més majúsculs de la seva història, amb la compra de l'antic Hotel del Blat, situat al barri de Terradelles de Bagà, per convertir-lo en una llar-residència per a 24 persones amb discapacitat intel·lectual. És un pas per donar resposta a la vintena d'usuaris que es troben en llista d'espera per accedir a un equipament d'aquestes característiques a causa de la falta de places que hi ha a la comarca.

La directora de la Fundació ha explicat que el projecte va ben encaminat, i que resten a l'espera de les gestions que ha de tancar la Generalitat. Per la seva part, l'entitat ja està a punt de finalitzar l'etapa d'adequació de l'espai dins els terminis fixats i espera que la Generalitat respongui "positivament" a tots els requisits. La previsió és oferir el servei a partir del març del 2023.

L'entitat camina des del 1972 a través de voluntaris que van iniciar l’escola Santa Maria de Queralt, coneguda com "la Llar". L'any 1975 es va constituir l’Associació i l’any 2011 va ser declarada d’utilitat pública. En l’assemblea de socis del 16 de juliol de 2020, es va acordar que els serveis fossin gestionats per una Fundació i es van cedir les activitats a la Fundació Privada Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà