Berga bateja el carrer de la caserna de la Guàrdia Civil com a «1 d'octubre»

L'Ajuntament preveu oficialitzar el canvi a inicis del 2023

Joan Obiols
03 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:21h
Dos manifestants col·locant la nova placa davant la caserna
Dos manifestants col·locant la nova placa davant la caserna | Joan Obiols

Berga va batejar el passat divendres, 30 de setembre, el carrer de la caserna de la Guàrdia Civil com a "1 d'octubre", tal com havia aprovat el ple municipal el febrer del 2018. La col·locació de la placa es va dur a terme durant l'acte que l'ANC, Òmnium Cultural, el Consell de la República i Debat Constituent havien organitzat per commemorar el 5è aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

L'acte va començar a dos quarts de 8 del vespre, amb la concentració de mig centenar de persones a les portes de l'institut Guillem de Berguedà. Allà es va fer la lectura del manifest signat per les entitats independentistes. L'escrit demanava "generositat" a totes les forces independentistes per resoldre les diferències i establir un "objectiu comú" que recuperi "l'esperit de l'1 d'octubre".

Seguidament, es va col·locar la placa a la cantonada del carrer de la caserna, amb crits i proclames a favor de l'1 d'octubre per part dels concentrats, que van finalitzar l'acte amb una fotografia grupal.

Entre els manifestants, va sorprendre el fort dispositiu policial que es va desplegar per vigilar el desenvolupament de l'acte. Als entorns de la caserna s'hi van apropar 3 furgonetes d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, una patrulla, agents de paisà i la Policia Local.

Queda pendent oficialitzar el nou carrer
L'estrena de la placa no suposa el canvi oficial del nom del carrer de la caserna, per això, primer cal que passi per la comissió del nomenclàtor, que el govern de Berga ha convocat pel pròxim 20 d'octubre. En aquesta reunió està previst renovar la llista de tots els noms dels carrers de Berga, de manera que se n'incorporaran de nous i es modificaran alguns existents i que contenen errors.

El regidor de Participació Popular, Andreu Comas, augura que l'oficialització del carrer de l'1 d'octubre es podrà fer a principis del 2023, quan preveu aplicar tots els canvis de nomenclàtor que dicti la comissió i col·locar les noves plaques. A més, els treballs hauran d'anar acompanyats d'una partida pressupostària als comptes del 2023.

 

Arxivat a