Berga tanca els actes de la Fira del Bolet amb l'espectacular crema de la falla

Durant el matí s'ha celebrat el concurs de boletaires a Puigventós, amb el tradicional esmorzar i el mercat de productes

Joan Obiols
03 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:48h
L'encesa de la falla al Passeig de la Pau de Berga
L'encesa de la falla al Passeig de la Pau de Berga | Joan Obiols
Berga ha celebrat aquest diumenge la represa dels actes de la Fira del Bolet després de dos anys de pandèmia. La festa organitzada per la Penya Boletaire ha comptat amb el concurs de boletaires al pla de Puigventós durant el matí i l'espectacular crema de la falla al Passeig de la Pau al vespre.

La jornada del diumenge ha començat ben d'hora a Puigventós, a Castellar del Riu, amb l'esmorzar popular i el mercat de productes boletaires i agroalimentaris. Paral·lelament, s'ha celebrat una nova edició del concurs de boletaires i la seva versió infantil. El guanyador de la categoria reina ha estat Melitó Marmi, amb una cistella de 17,6 quilos
 

El guanyador del concurs, Melitó Marmi. Foto: CCB

 

Els participants del concurs amb les autoritats. Foto: CCB


Durant el matí també s'han reconegut els boletaires d'honor d'enguany, que han estat l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez; el micòleg i col·laborador de la Penya Boletaire, Lluc Escànez, la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Rosa Vestit, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara.
 

Boletaires d'Honor 2022 amb l'alcalde de Castellar del Riu i el president de la Penya Boletaire. Foto: CCB


A la tarda, els actes s'han traslladat al Passeig de la Pau de Berga, amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Berga Jove. A les 8 del vespre, centenars de persones s'han aplegat als voltants de la falla per veure l'espectacle pirotècnic i l'espectacular crema de l'estructura construïda per la Penya Boletaire i la col·laboració de l'alumnat de la Llar Santa Maria de Queralt.


 

Els Bombers han custodiat la crema de la falla. Foto: Joan Obiols

Arxivat a