Núria Picas triomfa a la Salomon Ultra Pirineu i polvoritza el rècord de la prova

L'atleta trenca tots els esquemes en el seu retorn a la competició professional, després de quatre anys lesionada

Joan Obiols
03 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 10:59h
Núria Picas, instants posteriors a creuar la meta de la Salomon Ultra Pirineu
Núria Picas, instants posteriors a creuar la meta de la Salomon Ultra Pirineu | Ultra Pirineu - Salomon
Núria Picas ha estat la gran protagonista de la 13a edició de la Salomon Ultra Pirineu, celebrada aquest cap de setmana a Bagà. L'atleta manresana resident a Berga ha guanyat per cinquena vegada la prova de 100 quilòmetres i 6.600 metres de desnivell positiu, polvoritzant el rècord de la cursa després de completar-la en 12 hores, 7 minuts i 44 segons, rebaixant 17 minuts l'anterior registre. Picas ha trencat tots els esquemes en el seu retorn a la competició professional, després de quatre anys allunyada per una lesió al peu.

Picas ha planificat una prova molt intel·ligent al Cadí. Sortint de Bagà, s'ha reservat a la primera gran ascensió al Niu d'Àliga, tot i que s'ha situat entre les primeres posicions. En el primer terç de carrera, la manresana anava tercera a 2 minuts i 50 segons de Clàudia Tremps i la txeca Varvara Shikanova, que corrien juntes. Darrere de Picas corrien Emily Schmitz, Ekaterina Mityaeva i Irene Fuertes, ja a més de 13 minuts de distància.

Al pas per Prat d'Aguiló, la classificació era gairebé la mateixa, tot i que Shikanova passava primera per davant de Tremps. A partir d'aquí, Picas ha accelerat el ritme, atrapant les dues primeres classificades i obrint diferències respecte d'elles al seu pas per Gósol. Així, l'atleta ha mantingut el lideratge de la prova fins a creuar meta a Bagà, on ha tingut una eixordadora rebuda per part dels centenars d'espectadors que l'esperaven a la plaça Catalunya.

Picas ha protagonitzat una entrada a meta molt especial, visiblement emocionada i acompanyada dels seus dos fills. L'atleta ha travessat la línia d'arribada amb una samarreta dedicatòria a Xavier Batriu, l'escalador berguedà de 36 anys que va morir el 2020 en un accident