L'ACEB i el Consell Comarcal presenten un projecte per formar futurs directius en clau de gènere

S'anomena Emprèn + i consisteix en tres xerrades amb dones referents en el sector empresarial, com Elena Trilla, Irene Serrabassa i Teresa Baró

Joan Obiols
30 de setembre del 2022
Actualitzat a les 11:33h
Un centenar de persones s'han aplegat al Convent de Sant Francesc.
Un centenar de persones s'han aplegat al Convent de Sant Francesc. | ACEB
Neix el projecte Emprèn +, una escola de lideratge en clau de gènere impulsada des de la comissió d'empresàries i directives de la patronal berguedana, l'ACEB Suma, i el Consell Comarcal del Berguedà. És una iniciativa dirigida a totes les persones que ocupin o aspirin a exercir un càrrec directiu, homes i dones, i consta de tres sessions formatives que tenen l'objectiu de formar-los amb eines de lideratge tenint en compte la perspectiva de gènere. "Volem empoderar les dones perquè emprenguin un camí amb projecció de ser directives", ha explicat la consellera de Feminisme, Anna Maria Serra.

Es tracta d'una iniciativa innovadora i pionera a la comarca que es desenvoluparà en tres sessions matinals (17 i 24 de novembre i 1 de desembre), a les instal·lacions de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) a Berga. La finalitat d’aquestes classes serà buscar la reflexió sobre com s’exerceix la capacitat d’influència, de comunicació i de lideratge en una societat amb pocs referents femenins. Els impulsors del projecte creuen que cal encoratjar les dones perquè siguin més presents en aquests espais de direcció i promoure que hi ha altres models de lideratge que fugen dels estereotips més masculinitzats.

Les sessions comptaran amb la participació de persones qualificades i amb llarga experiència formativa al món empresarial, seran Elena Trilla, Irene Serrabassa i Teresa Baró, que abordaran temes com l'autolideratge, gestió del talent, comunicació i influència. 
Aquest itinerari formatiu es podrà fer complet o bé en sessions individuals i tindrà un cost de matrícula pels participants. Les inscripcions s’obriran durant el mes d’octubre i s’hauran de realitzar a través de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà. 

Aquest nou projecte se suma a la resta d'accions que la comissió ACEB Suma impulsa per visibilitzar les dones en el món empresarial. Jeni Díaz, membre de la comissió, ha explicat que en els darrers mesos s'han fet tallers a un centenar d'alumnes de 5 escoles del Berguedà perquè coneguin l'àmbit empresarial de la comarca i transmetre'ls que no hi ha oficis específics per a homes o dones, sinó que tothom pot ocupar qualsevol posició dins una organització. També s'han realitzat una dotzena d'entrevistes a dones emprenedores de la comarca, amb el fi de donar-les a conèixer i mostrar-les com a models de referència.

Acte anual de l'ACEB Suma
El projecte Emprèn + s’ha presentat en el marc de l’acte anual de l’ACEB Suma, celebrat aquest dijous al Convent de Sant Francesc de Berga, on s'ha exposat la memòria de l'activitat de la comissió davant un centenar de persones, entre empresaris de la comarca, representants de les institucions i membres de les comissions homòlogues de les patronals del Bages, l’Anoia, i el Penedès.

També ha comptat amb la presència de les jugadores del primer equip sènior femení del Club Esportiu Berga, que han lliurat una pilota signada al guanyador del Kahoot que s’ha realitzat durant la vetllada, i amb l'actuació de l'actriu berguedana Lydia Canals. El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als assistents i ha recordat "la importància de la formació pel futur de la comarca". 
 

Un centenar de personalitats han assistit a l'acte. Foto: ACEB


L’acte ha comptat amb la implicació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i del Consell Comarcal del Berguedà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, l’Ajuntament de Cercs i la Generalitat de Catalunya.
Arxivat a