«Les històries de l’avi Josep», el musical inspirat en fets reals que arriba a Gironella aquest cap de setmana

L'espectacle s'emmarca en els actes del Dia Internacional de la Gent Gran, i pretén fer reflexionar de manera fresca i dinàmica, sobre temes tan universals com la gestió del temps, les pors i inseguretats, l’ús de les xarxes socials o la memòria històrica

Redacció
29 de setembre del 2022
Actualitzat a les 16:11h
Escena de l'obra «Les històries de l’avi Josep»
Escena de l'obra «Les històries de l’avi Josep» | WeColorMusic
Després de més de cinquanta espectacles arreu dels Països Catalans, aquest diumenge, 2 d’octubre, WeColorMusic s’aturarà a Gironella per prendre part de l’acte institucional que l’Ajuntament del municipi ha organitzat per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran. La companyia delectarà el públic amb "Les històries de l’avi Josep", un musical de petit format que pretén fer reflexionar sobre aspectes de la vida quotidiana que tothom ha experimentat en algun moment o altre.

L’obra té com a eix vertebrador les converses entre un avi i la seva neta; un parlar que aborda temes tan universals com la gestió del temps, les pors i inseguretats, l’ús de les xarxes socials o la memòria històrica. Amb l’humor i el dinamisme per bandera, "Les històries de l’avi Josep" posen de manifest com de diferent es pot concebre una mateixa realitat segons si els ulls que se la miren van néixer abans de la Guerra Civil o després de les Olimpíades del 92.

El més interessant del muntatge, ideat per Mateu Peramiquel i Mar Puig, és que tot el que s’hi escenifica està inspirat en fets reals. Agafar històries veraces de gent anònima com a punt de partida argumental és el tret diferencial de WeColorMusic, igual que el fet que tota la música que acompanya les seves produccions és de composició pròpia i està interpretada en directe i in situ.

"Pensem que tothom hauria d'escriure un llibre perquè tothom té coses interessants a explicar. I és precisament amb aquesta premissa que vam crear WeColorMusic: per explicar històries basades en fets reals de gent que podríem ser nosaltres", asseguren els autors, mentre reflexionen en veu alta: "Tenim la tendència a anar molt lluny per trobar grans relats, i no ens adonem que el nostre voltant està ple de testimonis valuosíssims".

Estrenada el setembre del 2020 a la Sala Badabadoc de Barcelona, "Les històries de l’avi Josep" va néixer com un podcast de radioteatre que es va emetre durant la pandèmia a l’emissora comarcal Ona Bages. Cada programa contenia la narració d’una història real a càrrec de Mar Puig amb la música d’un piano de fons composta i interpretada per Mateu Peramiquel. Veient l’èxit de la iniciativa, els creadors van decidir adaptar i convertir el producte en un espectacle de teatre musical, que al llarg dels dos anys que porta girant ha rebut nombrosos elogis per part de la crítica.

Interpretada per Mar Puig i Eduard Mauri i amb Mateu Peramiquel al piano, l’obra es podrà veure aquest diumenge 2 d’octubre a l’Espai El Blat, just després del dinar de germanor que començarà a les dues del migdia. 
Arxivat a