Ginkgo dedica la 4a Cursa i Caminada de la Dona a la visibilització del càncer de mama masculí

L'entitat ha entregat més de 62.000 euros a la investigació contra el càncer des del 2018

Joan Obiols
29 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:07h
Presentació de la 4a Cursa i Caminada de la Dona
Presentació de la 4a Cursa i Caminada de la Dona | Joan Obiols

La quarta edició de la Cursa i Caminada de la Dona organitzada per l'associació de persones afectades pel càncer del Berguedà, Ginkgo, anirà dedicada a la visibilització del càncer de mama masculí, una malaltia desconeguda per la societat, però que representa el 2% dels tumors d'aquest tipus, ha explicat la presidenta de l'associació, Aurora Fernández. L'activitat serà el diumenge, 16 d'octubre, a les 10 del matí, amb punt de sortida i arribada a la Font del Ros.

La caminada farà una volta a la Serra de Noet de 6 quilòmetres, amb un recorregut molt planer i apte per a totes les edats i persones. D'altra banda, la cursa, que vol esdevenir un reclam pels clubs d'atletisme de la comarca, tindrà un recorregut de nivell moderat, amb 6 quilòmetres i 172 metres de desnivell. Sortirà de la Font del Ros, enfilarà cap als dipòsits del gas i Sant Bartomeu, pujarà a la Serra de Noet, baixarà a la protectora d'animals i acabarà de nou a la Font del Ros. Tindrà diferents tipus de categories: masculí, femení, nen i nena.

Com en altres edicions, hi ha la possibilitat de fer un donatiu de 10 euros entre els majors de 12 anys. Les inscripcions es poden realitzar online o de manera presencial a la botiga del carrer major Cal Fabregas, els dissabtes 1 i 8 d'octubre de les 10 a les 13 hores i de les 17 a les 20 hores; els dimarts 4 i 11 d'octubre, i els dijous 6 i 13 d'octubre, de les 17 a les 19 hores. L'entrega de dorsals es farà a l'Hotel d'Entitats el dissabte 15 d'octubre, de les 10 a les 13 hores i de les 17 a les 20 hores.

Els participants de l'esdeveniment rebran un entrepà calent a l'arribada a la Font del Ros a càrrec de la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga (UBIC). Entre els establiments col·laboradors hi ha la xarcuteria Guixé, la xarcuteria Rosell, la carnisseria Marmi, cansaladeria Casafont, la xarcuteria Colell, Embotits Casa Fígols, el forn Can Curtichs, Pabevsa, i el forn l'Espurna.

El càncer de mama masculí, un oblidat
El color blau del cartell d'enguany de la Cursa i la Caminada de la Dona vol visibilitzar el càncer de mama masculí. Aurora Fernández ha detallat que representa el 2% dels diagnòstics dels càncers de mama i que té un pronòstic molt dolent perquè els homes no són conscients que també el poden patir. "En molts casos es detecta quan ja s'ha produït la metàstasi", lamenta Fernández.

Des de Ginkgo s'han posat en contacte amb l'única associació de càncer de mama masculí existent a l'Estat, l'Associació Invi, la qual considera que des de la investigació, les farmacèutiques, la societat i les associacions de càncer se'ls invisibilitza. És per aquest motiu que Ginkgo ha dedicat la 4a edició de la Cursa i Caminada de la Dona a aquest col·lectiu. Fernández ha reivindicat que cal visibilitzar aquests casos i ha recordat que "hi ha centenars de tipus de càncers" i que també "s'ha de treballar pels oblidats".

Per donar a conèixer aquesta malaltia, des de Ginkgo s'ha organitzat una xerrada oberta a tothom el pròxim divendres, 7 d'octubre, a les 6 de la tarda a la Sala Blava del Casal Cívic de Berga. L'acte comptarà amb el testimoni d'un pacient amb càncer de mama masculí.

Més de 62.000 euros entregats a la investigació contra el càncer
Aurora Fernández ha repassat el conjunt de diners que s'han recaptat des del 2018 a través de les diferents iniciatives organitzades per Ginkgo i la col·laboració d'associacions i persones de la comarca.

El laboratori per la investigació del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ha rebut37.735 euros d'activitats fetes entre el 2018 i el 2022. Aquesta setmana se'ls ha fet arribar 10.085 euros, que són el resultat d'actes com la Caminada Solidària del març, el Joc del Tirabol, la Quina de Nadal, les cooperatives escolars de la comarca, la Cursa Solidària de l'escola de Gironella, els beneficis de la samarreta de l'aniversari de la Guita Grossa i la Gala Inseparables que organitza l'Hospital de Berga cada Nadal.

A banda, l'associació també ha entregat al laboratori Idibell-ICO (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge - Institut Català d'Oncologia) 25.000 euros entre el 2018 i el 2021. La suma total de donacions s'enfila fins als 62.785 euros. Aurora Fernàndez ha destacat que és "una xifra molt important" i ha posat en valor la col·laboració de les persones i les associacions "malgrat les dificultats econòmiques existents".

Per la seva banda, l'alcalde Ivan Sànchez, ha agraït a Ginkgo la feina feta per la visibilització de la lluita contra el càncer i els diners que hi han destinat. L'alcalde ha recordat que el càncer "és un tema que ens toca a tots" i ha remarcat la tasca "imprescindible" que fa l'associació en aquest àmbit."Tant de bo hi hagués més Ginkgos repartides pel territori", ha dit.

 

Arxivat a