Pere Aragonès suspèn la visita institucional a Berga després que Junts li hagi demanat una qüestió de confiança

El president tenia previst visitar el centre de la capital berguedana i l'Ajuntament aquest dimecres a la tarda

Redacció
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:28h
Pere Aragonès, durant la primera jornada del debat de política general.
Pere Aragonès, durant la primera jornada del debat de política general. | Adrià Costa
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no visitarà aquest dimecres a la tarda la ciutat de Berga. Aragonès ha suspès la seva agenda pública, l'endemà que Junts -socis de Govern- li demanés una qüestió de confiança si no aporta "garanties i concrecions" per complir el pacte de l'executiu.

Segons explica l'Ajuntament, el president tenia previst visitar el centre històric de Berga i el consistori, on l'havia de rebre l'alcalde Ivan Sànchez i on hauria signat el Llibre d'Honor de la ciutat. Es tractava d'una visita institucional, la primera que hauria fet Pere Aragonès a Berga com a president de la Generalitat de Catalunya.

Fonts de la Presidència expliquen que Aragonès estarà aquest dimecres a Palau i que mantindrà diverses reunions. Així mateix, consideren evident que el fet que Junts plantegés ahir, durant el debat de política general, una qüestió de confiança al president, suposa retirar la confiança al propi cap del Govern i a tot l'executiu. I insisteixen que Aragonès no es presentarà a cap qüestió de confiança, tal com ja va subratllar ahir a la nit al ple, després de l'anunci del president parlamentari de Junts, Albert Batet.


Arxivat a