El Forn l'Espurna de Berga, a les portes de tenir el millor pa de pagès de Catalunya

El jurat del concurs del Millor Pa de Pagès Català 2022 aplaudeix fins a cinc fleques de tot el país, però atorga la victòria a una de Barcelona

Redacció
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:10h
El pa de pagès, un aliment tradicional a Catalunya
El pa de pagès, un aliment tradicional a Catalunya | IGP Pa de Pagès Català
Gaudir d'un bon pa de pagès és un dels plaers gastronòmics més nostrats a Catalunya. La litúrgia al voltant d'aquest aliment al país és una tradició que s'ha celebrat des de fa segles, amb elaboracions molt concretes que se segueixen repetint avui dia. La més autèntica de totes es realitza gràcies a una fermentació lenta, en moltes fleques del país. Però ara, després de la deliberació del jurat del Concurs del Millor Pa de Pagès Català 2022, sabem on trobar el de més alta qualitat.

La final es va celebrar el passat dissabte 17 de setembre a Barberà del Vallès, on sis membres d'un jurat han decidit que el millor pa d'aquestes característiques es realitza a la fleca Montserrat Forners, situada a Barcelona, al carrer Castillejos. Els mateixos propietaris han celebrat amb escreix la victòria. "Està elaborat amb les millors farines, massa mare i aigua. L'amassem cada dia, amb repòs de llarga fermentació i una cocció òptima", el descriuen des del forn.
 

El jurat també ha expressat que quatre forns de Catalunya elaboren un pa de pagès de qualitat. Aquests són els que s'han quedat a les portes de la victòria: elForn Mistral (Barcelona); el Forn l'Espurna (Berga); el Forn de pa Massana (Cornellà de Llobregat) i l'Obrador dels 15 (Barcelona).

 
Arxivat a