Montclar organitza aquest dissabte una jornada matinal sobre transició energètica

La jornada és gratuïta i oberta a tothom, i inclou dos tallers i una xerrada

Redacció
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:48h
L'any 2021 es va celebrar el cicle «Com fer de la masia un habitatge sostenible»
L'any 2021 es va celebrar el cicle «Com fer de la masia un habitatge sostenible» | Ajuntament de Montclar
L'Ajuntament de Montclar organitza una jornada per reflexionar, conèixer i aprendre sobre el repte de la transició energètica. Sota el lema "En transició. Vine i aprèn sobre transició energètica", el consistori ofereix una jornada oberta a tothom i gratuïta que tindrà lloc aquest dissabte 8 d'octubre al matí, i que inclourà activitats amb l'objectiu de donar eines i recursos pràctics per afrontar la transició cap a un model energètic i de gestió més net, distribuït i democràtic.

La primera activitat del matí serà el taller d'optimització de la factura elèctrica i contractació d'energia verda, a càrrec d'Intiam Ruai, una empresa dedicada a la formació en energies renovables i eficiència energètica. Durant l'activitat es donaran eines per entendre la factura elèctrica, reduir-ne el cost econòmic i conèixer les diferents possibilitats de contractar l'electricitat a una comercialitzadora 100% renovable. Es recomana dur una factura elèctrica de casa.

Al migdia es comptarà amb la participació de Santi Martínez, divulgador en temes de transició energètica i fundador i director de Km0 Energy, empresa que ofereix solucions al sector públic i privat per a una energia eficient, neta i de proximitat. Martínez oferirà la xerrada "La ciutadania, el centre de la transició energètica", on parlarà de com podem afrontar aquest repte, aproximant temes relacionats amb projectes locals de generació d'energia amb retorn econòmic i social, compensació d'emissions, entre altres.

Per a un públic familiar, es realitzarà un taller de cuina solar, en el que les famílies podran aprendre com funciona un forn solar, quins són els seus avantatges i condicionants, mentre cuinen una pizza que serà degustada a la 1 del migdia per totes les persones assistents a la jornada. Durant tot el matí també es podrà veure l'exposició "Rehabilitació energètica d'edificis", així com jugar al joc "Hola Watty", pensat per a infants de més de 6 anys; ambdós recursos han estat cedits per l'Institut Català de l'Energia (ICAEN).
 

Una jornada que segueix un camí ja iniciat
Aquesta activitat dóna continuïtat a una línia de treball sobre transició energètica encetada per l'Ajuntament de Montclar l'any 2021, quan es va dur a terme el cicle "Com fer de la masia un habitatge sostenible" amb molt bona rebuda per part de la ciutadania.

L'acció s'emmarca en la línia de treball "Promoció de l'economia verda i circular", definida en el "Pla Estratègic de Montclar 2020-2030", eina que defineix el full de ruta per a la dinamització del municipi. La jornada compta amb el finançament de Diputació de Barcelona i amb el suport tècnic de la cooperativa de treball Raiels, iniciatives que arrelen.