Les pluges del cap de setmana deixen més de 100 litres a Berga i a la Baells

L'episodi afecta de manera irregular la comarca i no serveix per revertir la situació de sequera a l'embassament

Joan Obiols
26 de setembre del 2022
Actualitzat a les 18:44h
Una forta tempesta vista des d'Avià (Berguedà).
Una forta tempesta vista des d'Avià (Berguedà). | Albert Vàzquez
La banda de tempestes que ha afectat aquest cap de setmana Catalunya ha deixat registres importants al Berguedà, especialment en punts de la part central, on es van acumular més de 100 litres per metre quadrat entre divendres i dissabte.

A diferència de les destrosses provocades en altres zones del territori, el Berguedà no va registrar incidències destacades. Alguns dels llocs on més va ploure va ser a Berga, a la zona de les Estaselles, on es van superar els 135 litres per metre quadrat; al Santuari de Queralt es van registrar 102 mm i a La Baells 135 mm. Al nord de la comarca, la regada va ser menys intensa, a Bagà nord es van recollir 35 mm i a Sant Julià de Cerdanyola van registrar 40 mm. 

L'episodi de pluges no ha servit per revertir la situació de sequera que viu l'embassament de la Baells. Les últimes dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) indiquen que la presa només ha augmentat un 0,5% la seva capacitat durant el cap de setmana, situant-se aquest dilluns al 35,7%, molt lluny del 75% de fa un any i tímidament per sota de la darrera setmana d'agost, quan es trobava al 36%.

La normalització de les temperatures ajudarà a mantenir l'aigua del pantà, però caldrà esperar a nous episodis de pluja per veure omplir-se. Un dels fets que explica aquesta poca incidència és que les pluges no han estat abundants a la zona de l'Alt Berguedà

 
Arxivat a