Berga estrena una iniciativa per divulgar i apropar la ciència a la ciutadania

La Nit Europea de la Recerca se celebra el pròxim divendres, 30 de setembre, en diferents punts de la ciutat

Joan Obiols
23 de setembre del 2022
Actualitzat a les 20:44h
Presentació de la Nit de la Recerca a Berga
Presentació de la Nit de la Recerca a Berga | Joan Obiols
Berga estrena una iniciativa per divulgar i apropar la ciència als joves i a la resta de la ciutadania d'una manera "planera i divertida". Es tracta de la Nit Europea de la Recerca, una jornada carregada d'activitats que es desenvoluparan en diferents punts de la ciutat el pròxim divendres, 30 de setembre. 

La primera edició compta amb 7 investigadors de la comarca vinculats a diverses universitats i centres de recerca del país, com ara: l'Exploratori de Recursos de la Natura, el Barcelona Supercomputing Center, el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, el Servei Meteorlògic de Catalunya, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i la Flora Autòctona, Cuiol Nature o el Centre Astronòmic del Pedraforca.

Les activitats programades es dirigeixen a una gran diversitat de públics. Durant el matí, s'han organitzat 6 tallers per alumnes d'ESO i Batxillerat al Convent de Sant Francesc. En total, hi participaran uns 450 alumnes. Paral·lelament, el Parc del Lledó i el Passeig de la Indústria acolliran tallers adreçats a alumnes de 6è de primària.

A la tarda, l'activitat es traslladarà a la Sala del Casino, amb un espectacle de ciència obert a tothom. Més tard, entre les 8 del vespre i les 11 de la nit, al Claustre de Sant Francesc es desenvoluparan 7 microxerrades amb experts i investigadors, els quals oferiran una explicació de 15 minuts i obriran un torn de preguntes de 10 minuts amb el públic.

El certamen compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga. El regidor d'Educació, Eloi Escutia, creu que esdeveniments d'aquestes característiques vol "convertir la ciutat en un espai de coneixement i aprenentatge", a més, creu que és una oportunitat "per visibilitzar i conèixer els investigadors i experts que són de la comarca". 

La idea és que la jornada tingui continuïtat, i que vagi creixent a mesura que se celebren noves edicions. En aquest sentit, els organitzadors han animat al conjunt d'investigadors de la comarca a contactar amb ells per sumar-se a futurs actes. Aquest esdeveniment es porta a terme cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps.

Tota la programació es pot consultar en el següent enllaç.








 
Arxivat a