Montserrat Ribera, escollida nova presidenta de Junts al Berguedà

La candidatura de l'exalcaldessa de Guardiola de Berguedà s'imposa amb el 58% dels vots a l'equip liderat per l'actual dirigent de la formació a la comarca, Pep Llamas

Joan Obiols
22 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:06h
Montserrat Ribera en una imatge d'arxiu.
Montserrat Ribera en una imatge d'arxiu. | NacióBerguedà

Montserrat Ribera ha estat escollida nova presidenta de Junts al Berguedà amb el 57,58% dels vots de la militància. S'imposa així a l'equip de l'actual dirigent de la formació a la comarca i regidor a l'Ajuntament de Bagà, Pep Llamas, el qual ha obtingut el 42,42% dels suports. Les eleccions territorials de la formació s'han celebrat arreu del país i han determinat les noves executives comarcals per encarar el pròxim curs polític, amb les eleccions municipals del 2023 com a horitzó més pròxim.

La candidatura de Ribera s'ha presentat als comicis amb un programa que aposta per fer créixer el partit amb persones noves i joves, i "recuperar moltes de les que hem deixat enrere". L'objectiu és arribar a les municipals del pròxim mes de maig amb "preparació" i presentar candidatura als 31 municipis del Berguedà, ja que considera que els ajuntaments són "la clau pel progrés del país, donar resposta als ciutadans i avançar cap a la llibertat".

L'exalcaldessa de Guardiola de Berguedà i expresidenta del Consell Comarcal formarà equip amb l'excandidat a l'alcaldia de Berga, Jordi Sabata, Francesc Cervantes, Júlia Francàs, Maribel Iglesias, Silvia Giner i Angel Parera. Per la seva banda, l'alternativa liderada per Llamas s'havia presentat amb els noms d'Ester Berenguer, Josep Narcís Vilaclara, Xavi Vidal, Jordi Sort, Màrius Martí, Montserrat Ravell i Gemma Subirana

Nascuda a Guardiola de Berguedà, l'any 1960, Montserrat Ribera és llicenciada en Econòmiques i Empresarials. Professionalment, ha treballat a l'empresa privada en el sector de les assegurances i serveis (de 1984 a 1988). Després, va fer el salt a la Generalitat de Catalunya, ostentant diversos càrrecs de rellevància dins el Departament d'Empresa i Coneixement, com ara, delegada del Centre d'Informació i Desenvolupament Empresarial a les Comarques Centrals, directora de l'Agència Catalana del Consum, gerent de Coordinació Industrial i gerent de les Delegacions Territorials a ACCIÓ, entre d'altres. 

En l'àmbit polític, ha estat regidora de CiU a l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà entre el 1995 i el 2003, diputada provincial a la Diputació de Barcelona entre el 1995 i el 1999, presidenta del Consell Comarcal del Berguedà entre el 1999 i el 2008, alcaldessa de Guardiola de Berguedà per CiU entre el 2003 i el 2015, i diputada al Parlament de Catalunya per CiU entre el 2008 i el 2015.