La Berga Bolet tornarà a omplir el carrer Major de tapes i activitats

El certamen se celebrarà el pròxim dissabte 1 d'octubre, i comptarà amb tallers, espectacles de cuina, una exposició i diversitat d'oferta gastronòmica

Joan Obiols
22 de setembre del 2022
Actualitzat a les 11:09h
Presentació de la Berga Bolet 2022.
Presentació de la Berga Bolet 2022. | Joan Obiols
Aquest any sí, la Berga Bolet torna amb tota la seva essència omplint de tapes el carrer Major i oferint una jornada plena d'activitats al centre històric. El certamen organitzat per Bergacomercial i l'Ajuntament donarà el tret de sortida, el pròxim dissabte, 1 d'octubre, al cicle de propostes de "Berga, capital de tardor".

La jornada assegura moviment a peu de carrer durant tot el dia, amb tallers, espectacles de cuina, parades per la venda debolets frescos i, com a gran novetat, una parada de bolets cuits. De manera que els visitants podran recórrer la fira mentre mengen una ració de bolets dins una paperina, tal com si es tractés de patates fregides.

La plaça de les Fonts torna a acollir l'exposició micològica amb la participació d'un expert per fer divulgació sobre els bolets. També com a complement, s'ha organitzat la segona Fira de l'Artesania a la plaça Sant Pere, amb tallers per a infants i adults, i diverses parades.

Una altra de les grans novetats és el retorn de les tapes al carrer Major durant el vespre. A partir de les 20 hores, una vintena de restauradors oferiran tota mena d'elaboracions amb bolets a un preu de tres euros per tapa. A més, es recupera el format de concurs, que valorarà la millor tapa amb un premi de 400 i 200 euros pel primer i segon vencedor, respectivament.

El president de Bergacomercial, Xavi Orcajo, s'ha mostrat molt satisfet amb la feina dels comerciants per recuperar la plena celebració del certamen després de dos anys de restriccions per la pandèmia. Assegura que és una festa que "es consolida" i espera recuperar l'afluència de visitants "d'abans de la Covid". 

Arxivat a