La Penya Boletaire de Berga reprèn la celebració de tots els actes de la Festa del Bolet

El pla de Puigventós acollirà el concurs de boletaires i Berga tornarà a cremar amb la falla

Joan Obiols
20 de setembre del 2022
Actualitzat el 21 de setembre a les 11:10h
L'organització de la Festa del Bolet 2022
L'organització de la Festa del Bolet 2022 | Joan Obiols
El calendari boletaire assenyala una cita important el pròxim 2 d'octubre amb la represa del concurs de boletaires a Puigventós i la crema de la Falla a Berga. La Festa del Bolet torna a celebrar-se després de dos anys de cancel·lacions a causa de la pandèmia.

L'activitat començarà ben d'hora al matí al pla de Puigventós, a Castellar del Riu, on es farà el tradicional esmorzar de la Penya Boletaire. Paral·lelament, se celebrarà el concurs de boletaires, que manté les categories i premis pels cistells de més 40 quilos, d'entre 20 i 40, i de menys de 20. També es farà el concurs infantil, dirigit als nens d'entre 4 i 10 anys. 

Durant el matí, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà organitza una fira de productes alimentaris i artesanals al mateix pla de Puigventós, que comptarà amb 7 parades de proximitat. L'Agència també s'ha encarregat de formar els membres de la Penya Boletaire en manipulació d'aliments perquè puguin fer els esmorzars amb absoluta seguretat.

Per la seva banda, el Consell Comarcal del Berguedà ha habilitat el servei de dos minibusos que faran el trajecte entre Berga i Puigventós durant tot el matí. L'objectiu, ha explicat el president Josep Lara, és descongestionar la zona de vehicles. Tanmateix, s'habilitarà una zona d'aparcaments a la vora de pla de Puigventós.

Els primers busos sortiran a partir de les 8.30 hores des del passeig de la Pau, i l'últim tornarà del pla de Puigventós a les 13.30 hores. Per fer-ne ús, s'ha habilitat la venda de tiquets a Confeccions i Moda Fígols, a la plaça Viladomat de Berga, amb el preu d'un euro de pujada i un de baixada. La col·laboració del Consell amb el certamen també es dona amb l'habilitació de containers al pla de Puigventós per separar correctament les diferents fraccions de residus.

L'activitat a Puigventós tancarà amb el reconeixement dels boletaires d'honor. Enguany són l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez; el micòleg i col·laborador de la Penya Boletaire, Lluc Escànez, i la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Rosa Vestit.

A la tarda, a Berga, hi haurà una audició de sardanes al passeig de la Pau amb la Cobla Berga Jove. Més tard, a les 8 del vespre, es farà l'encesa de la falla de la Penya Boletaire, treballada des del mes de maig. La crema comptarà amb un espectacle pirotècnic previ "de baixa intensitat", tal com marca la normativa vigent.





 
Arxivat a