SALUT

El Govern aprova la inversió de 5,5 milions d'euros a l'Hospital de Berga per als anys 2022 i 2023

Preveu l'execució de les obres de les noves urgències, la compra de mobiliari i equipament assistencial, la millora de la seguretat i connectivitat, i la reforma i creació de nous espais

L'Hospital de Berga. | Salut Catalunya Central
per Redacció, Berga, Catalunya | 20 de setembre de 2022 a les 17:20 |
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts el Pla Pluriennal d’Inversions 2022-2023 de Salut Catalunya Central, amb un valor de 5.433.335 d'euros, que es destinarà íntegrament a la millora dels espais i equipaments de l’Hospital de Berga.

Aquest pla contempla l’execució de les obres d’adequació de les Urgències de l’Hospital de Berga i el Servei SEM, amb un pressupost de 2,4 milions d’euros a la millora dels espais assistencials i d’atenció dels pacients. Finalment, les obres s'iniciaran el mes d’octubre i s’allargaran durant els pròxims deu mesos. El nou servei d'urgències es traslladarà a la quarta planta de l’edifici nord.


A més de la inversió per al finançament de les obres, es destinarà una partida de 826.903,02 euros per a la compra de nou mobiliari i equipament assistencial, que dotarà les noves urgències, entre d’altres, de la infraestructura necessària per a revertir l’obsolescència tecnològica del servei i garantir una millora en la prestació diagnòstica i la funcionalitat dels aparells.

El pla també contempla la compra de material i mobiliari destinat a la resta de serveis de l'Hospital. En aquest sentit s’hi destinen 717.861,05 euros per a l’adquisició de nou equipament electromèdic assistencial, que proporcionarà als equips mèdics i d’infermeria una millora en les eines diagnòstiques i d’atenció i cura dels pacients. Entre d’altres, s’invertirà en la instal·lació d’una Sala de Suspensió Robotitzada per al Servei de Radiologia, en la compra de nou equipament de teràpia per al Servei de Rehabilitació o en nous equips per al Servei de Cirurgia i Pediatria.


Pel que fa a les inversions previstes de caràcter més tècnic, es destinen 824.544 euros a la millora de la seguretat de l’edifici i la renovació de part de la xarxa elèctrica i de comunicacions. Aquestes obres, també s'iniciaran durant el pròxim mes d’octubre i permetran la implantació de grans avanços en matèria de connectivitat i sistemes d’informació integrada a l’Hospital de Berga.

Per últim, es reserven gairebé mig milió d’euros (496.654 d’euros) a la reforma i creació de nous espais, que inclouen la construcció d’una sala d’actes polivalent destinada a la celebració de sessions de treball, formatives i de divulgació. La millora de l’accés principal de l’hospital, amb la supressió de barreres arquitectòniques i adequació de la imatge corporativa i senyalística; i les obres de condicionament dels banys de les habitacions d’hospitalització per a la millora de l’accessibilitat.
 

Pla Director d'Espais


Així mateix, dins d’aquesta partida econòmica, es preveu l’elaboració d’un Pla Director d’Espais per a l’Hospital de Berga. Aquest ha d'indicar com s'utilitzen els diferents espais del centre -incloent-hi la part inaugurada el 2011 i la part antiga de l'any 1981- de manera "òptima, estructurada i coherent" per encabir tots els serveis assistencials, d'atenció hospitalària i comunitaris. 

El Pla Director d’Espais conformarà el full de ruta de les noves inversions a realitzar durant els pròxims anys, en el marc del procés de transformació de l’Hospital de Berga, iniciat fa més de dos anys amb la creació de Salut Catalunya Central i amb la voluntat d’oferir un servei de qualitat a la ciutadania berguedana.

 

Participació