L'independentisme organitza diversos actes per commemorar el 5è aniversari de l'1 d'octubre a Berga

El Consell de la República, l'ANC, Òmnium, Debat Constituent i l'Ajuntament sumen forces per reivindicar el referèndum d'autodeterminació del 2017

Joan Obiols
20 de setembre del 2022
Actualitzat a les 17:05h
Imatge de la càrrega policial l'1 d'octubre del 2017 a la Ràpita.
Imatge de la càrrega policial l'1 d'octubre del 2017 a la Ràpita. | Sofia Cabanes
Aquest pròxim 1 d'octubre farà 5 anys de la celebració del referèndum d'autodeterminació de Catalunya, l'acte de desobediència civil i popular que ha marcat un abans i un després en la història recent del país. El pas dels anys no borra les imatges de la violència i el setge policial contra milers de ciutadans que van posar el cos per fer possible la votació. A Berga, la jornada es va viure sense càrregues i amb l'obertura de tots els col·legis electorals. En total, es van registrar 7.522 vots, amb el 95,86% a favor del Sí a la independència de Catalunya.

El Consell de la República Catalana, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, Debat Constituent i l'Ajuntament de Berga han sumat forces per reivindicar la jornada. Els actes començaran en la vigília de l'1 d'octubre. El 30 de setembre, a dos quarts de 8 del vespre, hi ha previst la col·locació de la placa del "carrer 1 d'octubre" al carrer de la caserna de la Guàrdia Civil de Berga. Es tracta d'una proposta que es va aprovar al ple de l'Ajuntament el febrer del 2018. 

L'1 d'octubre al matí, de les 9 a les 12 hores, s'oferirà esmorzar per a tothom a la sala polivalent del Teatre Municipal, un dels deu col·legis electorals d'aquella jornada. Paral·lelament, es faran projeccions comentades d'imatges recollides a Berga durant el referèndum. Més tard, a les 2 de la tarda, s'ha organitzat la sortida en bus a Barcelona per assistir a la manifestació del Consell de la República, convocada a Arc de Triomf a les 5 de la tarda sota el lema "Defensem l'1 d'octubre, guanyem la independència".
 




 
Arxivat a