La Pobla de Lillet dissenya el «Decàleg del turista responsable»

El cartell indica les conductes que cal seguir per ser respectuosos amb la natura i els veïns

Redacció
20 de setembre del 2022
Actualitzat a les 11:23h
El «Decàleg del turista responsable »
El «Decàleg del turista responsable » | Ajuntament de La Pobla de Lillet
L’Ajuntament de la Pobla de Lillet posa en marxa un programa per fomentar el turisme responsable i sostenible al municipi. En aquest sentit, s'ha elaborat un decàleg de consells per als turistes, amb la participació i aportacions de diversos agents i entitats del poble, i se n’han fet cartells que es podran veure als establiments i serveis del poble. L'inici de la campanya coincideix amb la celebració de la 32a Fira del Bolet i del Boletaire, els dies 24 i 25 de setembre, i amb la Festa Major del Roser, els dies 30 de setembre, 1, 2 i 3 d'octubre, aprofitant que són dates en què el municipi rep una elevada afluència de visitants.

Entre d’altres, el cartell incideix en com cal fer correctament la separació i recollida de residus, que a La Pobla de Lillet és amb el model del porta a porta, o dona altres recomanacions per al respecte de la natura i dels veïns.

El "Decàleg del turista responsable", dissenyat en un to informal, destaca que quan es fan excursions cal emportar-se les deixalles, que no es pot aparcar en camins o entrades de masies, que cal pernoctar només a les àrees permeses, que cal respectar les tanques per als ramats, i recomana consumir producte local i de proximitat, entre d'altres.

També s’ha creat la pàgina web turismeresponsablelillet.cat, que recull el decàleg per al turisme responsable i dona informació sobre alguns atractius turístics i propostes que el municipi ofereix als visitants.

La campanya, que s’està posant a punt amb el repartiment de cartells en els diferents establiments i serveis del poble, compta amb el suport del Catàleg 2021-2023: Xarxa de Governs Locals 2022 de la Diputació de Barcelona. Per als responsables municipals, aquesta acció de promoció del turisme responsable "ha d’aconseguir que, entre tots, el turisme sigui un factor de creixement i millora per al nostre municipi".