Can Benet, el projecte familiar que ofereix 8 habitatges nous, amplis i eficients al centre de Casserres

L'edifici se situa a escassos 300 metres del centre de la vila, i ofereix les últimes mesures d'eficiència energètica, espai i accessibilitat

NacióBerguedà
19 de setembre del 2022
L'edifici Can Benet a Casserres
L'edifici Can Benet a Casserres | Can Benet
Can Benet és el projecte d'una família de Casserres que impulsa l'obra de 8 habitatges amplis i eficients energèticament en un edifici a mig construir situat al Passeig Bisbe Comellas, número 82. Aquesta iniciativa neix de la manca d'oferta d'habitatges de compra nova i adaptats a l'actual normativa a la comarca. En aquest sentit, Can Benet compta amb les últimes mesures d'eficiència energètica, espai i accessibilitat necessàries.

Marc Pujantell, promotor i cara visible del projecte, explica que un dels motius principals per emprendre aquesta activitat és la voluntat de deixar enrere el règim de lloguer amb què viu i fer el pas d'adquirir un habitatge propi, nou i que compleixi amb la legislació vigent pel que fa al codi tècnic d'edificació. Considera que l'oferta d'immobles a la comarca amb aquest tipus de característiques és molt reduïda, i que la majoria fan referència a habitatges de segona mà o anteriors a la normativa actual. El projecte és obert a la resta de veïns i persones que comparteixin el mateix desig i necessitats.
 

L'immoble se situa al Passeig Bisbe Comellas, 82. Foto: Can Benet


L'edifici de Can Benet, situat a escassos 300 metres del centre de Casserres, compta amb 4 plantes i 8 habitatges, amb dos dúplexs i sis habitatges, dos dels quals amb terrassa. El projecte es distingeix per reivindicar les llars àmplies, eficients i de qualitat. En aquest sentit, cada habitatge gaudeix d'unes dimensions entre els 137 i els 240 metres quadrats. Totes disposen de cuina-menjador, un safareig, dos banys complets, dues o tres sortides a l'exterior i quatre habitacions.
 

Cuina-Menjador. Foto: Can Benet
 

Menjador. Foto: Can Benet

 

Safareig i rebost. Foto: Can Benet


Les noves llars fan una aposta per l'estalvi energètic, ja que cada pis incorpora climatització de fred i calent a través d'un sistema d’aerotèrmia per terra radiant, un dels més eficients del mercat i que més confort aporten a la llar. De la mateixa forma, l’edifici comptarà amb materials d'aïllament d'alta qualitat, com el SATE (Sistema d'Aïllament Tèrmic Exterior) o tancaments d'alumini.
 

Espai polivalent. Foto: Can Benet

 

El bany. Foto: Can Benet

 

Dormitori de matrimoni. Foto: Can Benet


Ara mateix, el projecte es troba en l'última etapa de tancament dels temes legals urbanístics que l'afecten. Paral·lelament, està finalitzant les darreres vendes de la fase de comercialització. Es tracta del pas previ a l'inici de les obres, previst pel pròxim 2023. Durant la fase actual, els promotors han impulsat diferents avantatges pels primers compradors, com ara, descomptes en el preu de compra del pis o la possibilitat d'escollir els acabats i els materials.

Des de Can Benet conviden tots aquells interessats en adquirir un immoble a visitar el portal web del projecte, des d'on es pot establir contacte, consultar tots els detalls o inclús concretar una visita a l'edifici.

Un projecte amb una història familiar
El projecte porta el nom de Can Benet, el qual fa referència a l'avi Benet, la persona que va posar la primera pedra de l'edifici anys enrere. En un inici i amb la voluntat de crear un magatzem per guardar les eines agrícoles, el Benet Pujantell i la Maria Riba van iniciar la construcció d'aquest edifici.

Les adversitats econòmiques i legals d’aquells temps van dificultar la viabilitat del projecte que es va haver d’aturar. Ara, i després de més de dos anys de batalles legals, els fills i nets del Benet i la Maria han aconseguit reprendre aquest projecte amb la voluntat de finalitzar-lo d’una forma més eficient, segura i fent ús dels millors materials.

Per fer-ho, compten amb un equip d’experts per assegurar la viabilitat del projecte i oferir les màximes garanties pel que fa a qualitat, eficiència i seguretat.