Sessions de marxa nòrdica per ajudar els pacients a recuperar-se d'una lesió

L'Hospital de Berga organitza caminades per a persones amb lesions musculoesquelètiques

Redacció
16 de setembre del 2022
Actualitzat a les 16:21h
 ​Un grup de persones practica la marxa als voltants de l'Hospital
​Un grup de persones practica la marxa als voltants de l'Hospital | HSB
L'Hospital de Berga organitza sessions de marxa nòrdica amb pacients per promoure l’activitat física i la comprensió i recuperació de la seva patologia. Aquesta iniciativa, que ja s’havia estrenat abans de l’estiu, s’ha recuperat aquest setembre, amb un grup durant la primera quinzena de mes, un segon grup del 12 al 22 de setembre, i un tercer grup del 19 al 29 de setembre.

Cada equip té 8 participants, que amb la guia de professionals del centre, fan 4 sortides setmanals per introduir-se en el món de la marxa nòrdica i poder-la aplicar després a la seva vida quotidiana, un cop hagin acabat les sessions guiades.

En aquests moments, els participants són pacients que presenten lesions musculoesquelètiques, com problemàtiques de genoll o d’espatlla, entre d'altres. El centre no descarta obrir l’activitat a persones amb altres patologies, que també es puguin beneficiar d’aquesta disciplina i adaptar les sortides i la periodicitat a la seva situació.

La marxa nòrdica és una forma d’entrenament que consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat esportiva i amb una tècnica específica, que consisteix en respectar la caminada natural i fer un ús actiu dels bastons.

 
Arxivat a