El ple de Berga aprova un projecte per habilitar un punt d'informació turística a Queralt

L'Ajuntament vol reformar la caseta del funicular, situada a pocs metres abans d'arribar a l'aparcament del Santuari, i la Casa del Querot, als peus de l'obaga

Joan Obiols
16 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:04h
La caseta del funicular, just abans d'arribar a Queralt
La caseta del funicular, just abans d'arribar a Queralt | Rails Sense Fronteres

A pocs metres abans d'arribar a l'aparcament del Santuari de Queralt, a mà dreta de la carretera, s'aixeca la caseta del funicular, un edifici abandonat i gairebé en runes que l'Ajuntament de Berga vol rehabilitar per convertir-lo en un punt de divulgació natural, turística i ambiental de la Serra de Queralt. La proposta del govern també abraça la millora en l'àmbit de l'eficiència energètica de la Casa del Querot, un immoble situat als peus de l'obaga. La iniciativa s'ha presentat al ple municipal d'aquest dijous i ha quedat aprovada per unanimitat.

El projecte es va redactar ara fa un any i la seva aprovació possibilita que es pugui presentar a diferents línies d'ajudes. De fet, la iniciativa s'ha hagut d'elevar al ple perquè no estava contemplada als pressupostos municipals del 2022. Les obres de rehabilitació de la caseta del funicular tindrien un cost de 246.000 euros, i convertirien aquest edifici en un punt de sortida i d'informació de les activitats turístiques i de divulgació que es puguin fer al voltant del Santuari de Queralt.

D'altra banda, les actuacions a la Casa del Querot tindrien un cost de 140.000 euros per recuperar-ne l'ús, amb la millora de l'eficiència energètica i la instal·lació d'una caldera de biomassa. També podria esdevenir la seu de la Mancomunitat de Municipis per la Biomassa. Relacionat amb aquest edifici, l'Ajuntament ja va sol·licitar un ajut dels fons Next Generation per rehabilitar-lo, però, de moment, està pendent de la resolució.

Els dos edificis són de titularitat municipal i el cost del projecte de millora s'eleva fins als 385.053 euros.


 

Arxivat a