THE ROLLING STONES ................... dels arxius privats de la banda

Redacció
15 de juny del 2015
Actualitzat a les 22:11h
990_1434393519stone
990_1434393519stone
Voldria començar aquestes línies, fent un modest homenatge a una persona que ens va deixar el passat 1 de març; Jordi Tardá. Un referent al món del rock, amb una llarguíssima llista de contactes i amistats personals d’estrelles del rock, i un apassionat i gran coneixedor dels Rolling Stones en particular.

Aquest any es complien 30 anys del seu programa Tarda Tardá. Els que l’hem escoltat durant aquests 30 anys mai podrem agrair-li el que ens ha ensenyat i el que ens ha fet descobrir. 

Segurament, allà on estigui deu tenir llargues converses amb Brian Jones, traspassat el 3 de Juliol de 1969 als 27 anys i membre fundador de la banda més gran del planeta, The Rolling Stones.
Aquest tema va per tu Jordi.

The Rolling Stones-Wild Horses

Descansi en Pau.

A aquestes alçades no descobrirem res dels Rolling Stones ni de la seva extensa discografia, però sí captar l’essència, l'ànima i el sentiment de cada tema. Fins i tot del mateix tema en si, a cada show s’hi pot trobar la riquesa i els matisos. N’hi ha molts, però al meu parer aquest es el tema de l’essència Stoniana:

The Rolling Stones - Sympathy For The Devil

Els Stones treuen tota l'artilleria pesada dels seus arxius.

 
THE ROLLING STONES: "Live at The Marquee 1971".En format CD/DVD/Blu-ray/LP, el seu concert en el famós Marquee de Londres de la gira del 71. Aquí tenim als Stones oferint rock'n'roll en estat pur amb un repertori que talla la respiració. No cal dir que en aquesta època aquesta banda era imbatible.








Un tall del DVD:

The Rolling Stones - Dead Flowers - Live at The Marquee 1971

Sticky fingers edició Deluxe, amb algun bonus tracks molt interessants, com és la versió acústica de "Wild Horses" i la presa alternativa de "Brown Sugar" amb Eric Clapton!. Per arrodonir aquesta edició, també tindrem un llibret de 24 pàgines i un altre CD amb un directe de la gira del 71 al seu pas per Leeds.

 
La portada original del Sticky Fingers amb les il·lustracions de la famosa cremallera d'Andy Warhol va ser prohibida originalment a l'Estat espanyol. Per això els Stones van demanar a John Pasche (qui va dissenyar el famós logotip de la llengua) i a Phil Judes (que més tard va fotografiar el cap de la cabra per Goats Head Soup) que dissenyessin una portada alternativa.

Així, es va crear una portada que mostra uns dits sortint d'una llauna de melmelada. A més, també es va canviar el contingut de l'àlbum: la cançó Sister Morphine va ser reemplaçada per una versió de Chuck Berry, Let it Rock. Això no va impedir que Sticky Fingers fos número 1 a l'Estat durant varies setmanes.

L'edició limitada de l'edició en castellà de Sticky Fingers es presentarà el 15 de juny i estarà disponible exclusivament a la pàgina web dels Rolling Stones.

 
The Rolling Stones - Hampton Coliseum 81, ses Satàniques Majestats han editat en format físic dos dels tres directes que han rescatat dels seus arxius. Brussels  Affair, '73,  L.A Forum, '75 i Hampton Coliseum, 81. Aqui deixo l’enllaç d’aquest últim, perquè gaudiu del concert complert. No us perdeu el “Backstage”, es un document extraordinari (i gairebé surrealista) minuts abans de sortir a l’escenari, sentirem de fons a George Thorogood que era el teloner (quasi res) i podrem veure a Keith Richards i Ron Wood tocar blues (per escalfar) entre d’altres coses.
The Rolling Stones - 12/18/81 - Hampton Coliseum


Setlist:
0:00:00 - Backstage
0:12:36 - Under My Thumb
0:17:49 - When The Whip Comes Down
0:23:10 - Let's Spend The Night Together
0:27:51 - Shattered
0:32:30 - Neighbours
0:37:04 - Black Limousine
0:41:16 - Just My Imagination (Running Away With Me) (Incomplete)
0:46:34 - Let Me Go (Incomplete)
0:50:45 - Time Is On My Side
0:54:58 - Beast Of Burden
1:03:02 - Waiting On A Friend
1:09:01 - Let It Bleed
1:16:23 - You Can't Always Get What You Want
1:27:41 - Little T & A
1:31:52 - Tumbling Dice
1:36:47 - She's So Cold
1:41:07 - Hang Fire
1:43:51 - Miss You
1:51:51 - Honky Tonk Woman
1:55:40 - Brown Sugar
1:59:17 - Start Me Up
2:04:07 - Jumpin' Jack Flash
2:12:47 - (I Can't Get No) Satisfaction

THE ROLLING STONES - L.A. Friday -Llive 1975 , nomes cal mirar el setlist d'aquella nit en el mític Forum de Los Angeles un 13 de juliol del 75, per adonar-se del nivellàs que es gastaven aquests paios en aquella època. Imbatibles, així de simple.
No crec que faci falta recomanar aquest tipus de productes per qui estimi als Stones i el rock’n’roll en general. Són enregistraments que formen part de la història i punt.
 
I finalment una recomanació molt interessant i didàctica, a més de divertida i amena de llegir: KEITH RICHARDS: "Vida" (autobiografía)

 
Segurament estiguem davant l'autobiografia més “peculiar”, perquè la vida i miracles d'un ser com Keith Richards dóna per emplenar les prop de 600 pàgines que conformen Vida. A qui no li entra la curiositat per llegir les batalletes d'un dels nostres rockers favorits com és Mr.Keef, eh?

La seva infància descobrint la música de Chuck Berry i Muddy Waters, la seva vida en una banda tan mítica com els Stones, la seva carrera en solitari, les seves diferències amb Jagger al llarg dels anys, els seus excessos de tot tipus, la seva relació amb Anita Pallenberg, la seva detenció a Canada, la seva addicció a l'heroïna, la seva amistat amb Gram Parsons, la seva passió per la literatura, els seus problemes amb el fisc britànic, el seu exili a França, l'estranya mort de Brian Jones, el per què de cada cançó i cada àlbum, i d'altres temes, són raons poderoses per llegir algun dia aquest llibre.
 
 
 
 
Pep Saña Vaig néixer el mateix any que els Rolling Stones a Vilada, i ara ja n’he viscut més a Berga. Vaig créixer escoltant els Déus del rock dels 70’s (els peluts, com deia el meu pare) i aquell “microbi” encara és a la meva sang. Sóc mestre industrial tèxtil, tot i que vaig canviar la Fàbrica per la ja desapareguda botiga de discs i pel·lícules Born 12.