1 de 10
social

Els Geganters de Sant Celoni visitaran l'Hospital de Berga per agrair la tasca dels sanitaris durant la Covid

El projecte visitarà 43 centres de salut de totes les regions sanitàries de Catalunya i recorrerà 1.800 quilòmetres

Jordi Deumal en la presentació del projecte | Jordi Purtí
per Jordi Purtí Pursals, Sant Celoni, Catalunya | 12 de setembre de 2022 a les 11:48 |
"Onada d'agraïments". Aquest és el nou projecte que s'ha plantejat la Colla de Geganters de Sant Celoni amb Jordi Deumal al capdavant, que té la finalitat de visitar els principals hospitals de Catalunya de les diferents regions sanitàries "per fer arribar aquesta onada d'agraïments a tot el personal sanitari per la seva implicació i esforç que sempre han tingut, i molt concretament durant la pandèmia de la Covid". Entre les 43 visites a centres sanitàries. A Berga, farà parada a l'Hospital Sant Bernabé el pròxim dimecres, 21 de setembre, a les 13 hores.

El primer pas del pelegrinatge de 1.800 quilòmetres serà el divendres 16 de setembre al matí, amb la visita a l'Hospital i el CAP de Sant Celoni. La ruta començarà just l'endemà, dissabte 17 de setembre, amb el Gegantó Mau, i s'allargarà fins al 7 d'octubre.


Durant tots aquests dies, Jordi Deumal es traslladarà amb autocaravana i en el seu viatge s'hi podrà afegir qui vulgui, en qualsevol moment o ciutat, sigui o no de la Colla Gegantera. Tots els hospitals ja estan avisats del dia que els farà la visita per fer-los l'agraïment. I al mateix temps, els farà una petició: "A canvi els demano que em facin un desig, en positiu, que el darrer dia de viatge lliuraré al conseller de Salut, Josep Argimon".

La primera parada aquest cap de setmana vinent serà el dissabte, 17 de setembre, als centres hospitalaris de Calella i Blanes  i el diumenge, dia 18, als dos hospitals de Girona: Hospital Santa Caterina i Hospital Universitari Doctor Josep Trueta. El següent cap de setmana la visita serà el diumenge, 24 de setembre, a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i el diumenge 25 els dos de Tarragona: Hospital Sant Pau i Santa Tecla i Hospital Universitari Joan XXIII.


El tercer cap de setmana la visita serà a capitals de comarca com Igualada (Anoia): l'1 d'octubre al Consorci Sanitari de l'Anoia Hospital Universitari d'Igualada i el dia 2 a Manresa (Bages) on hi ha l'Althaia-Hospital Universitari Sant Joan de Déu.

La resta de dies visitarà hospitals a Palamós, Figueres, Banyoles, Olot, Campdevànol, Vic, Berga, Puigcerdà, La Seu d'Urgell, Viella, Tremp, Reus, Mora d'Ebre, Tortosa, Amposta, Valls, El Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Terrassa, Sabadell, Mollet, Granollers, Mataró, Badalona, Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat.

Jordi Deumal explica que ja feia molt temps que ho volia portar a terme: "Feia més d'un any que em voltava pel cap". I que ho va decidir un dia mentre estava passejant per la Vall d'Olzinelles quan la Covid ja anava a la baixa "i semblava que ningú se'n recordava del que havíem passat". Amb aquesta acció considera que és una manera de tenir presents els sanitaris i també de fer poble, ja que a tots els hospitals se'ls donarà un present relacionat amb Sant Celoni.

 

Participació