La Contracorrent dels Castellers de Berga es fa gran amb uns 140 participants

La colla castellera valora molt positivament l'esdeveniment, que es va acabar d'arrodonir amb sopar i un concert de Miquel del Roig

Redacció
15 de juny del 2015
Actualitzat el 16 de juny a les 10:08h
Inici de la cursa d'obstacles Contracorrent dels Castellers de Berga
Inici de la cursa d'obstacles Contracorrent dels Castellers de Berga | Castellers de Berga

Unes 140 persones han participat aquest dissabte 13 de juny a la Contracorrent, la cursa d'obstacles dels Castellers de Berga que, segons han explicat, aquest any ha volgut ser més que això. Un dels objectius d'aquesta segona edició era ampliar l'activitat, tant pel que fa als horaris com en la mateixa competició, un fet que s'ha aconseguit i s'ha valorat “en positiu”, tal i com ha explicat el membre de la colla i organitzador de l'esdeveniment, Ignasi Ballús. 

“El format de tarda i de nit es valora molt positivament perquè fas una activitat, a part d'esportiva, més oberta a tothom”, ha declarat. De fet, ha destacat la gran quantitat de gent externa a la colla que dissabte va venir a sopar i al concert de Miquel del Roig i que, d'aquesta manera, es va poder apropar una mica més al món casteller.

Ballús ha explicat que atraure gent externa a la colla era una de les prioritats de la Contracorrent, que buscava que tothom s'interelacionés, siguessin membres dels Castellers de Berga, grups d'amics o familiars. Amb aquesta filosofia, els de la camisa blau marí volien convidar tothom a conèixer la colla, ja sigui venint als assajos, donant suport en diades especials o acostant-se en dies concrets: "Volem que se sàpiga que tothom és benvingut".

Aquest any, la cursa comptava amb una nova ruta circular de cinc quilòmetres i incloïa dotze proves aptes per a tots els públics. A més, qui la realitzava disfressat podia optar a un premi especial en aquest sentit. Segons Ballús, el circuit va estar ben valorat pels participants, tot i que alguns el van trobar difícil, ja que transcorria per zones més inaccessibles que l'any passat. 

A més, el fet de fer-ho durant la tarda va permetre arrodonir la jornada, amb l'entrega de premis, el sopar i el concert, així com fer que més gent s'hi pogués apuntar. Pel que fa a properes edicions, el membre de la colla ha suposat que es continuarà realitzant perquè és una bona iniciativa, tot i que la Junta dels Castellers es renovarà l'any que ve.
Arxivat a