Ramon Caballé expressa «la voluntat» d'encapçalar la llista de Junts per Berga a les municipals del 2023

És l'única proposta que té el partit sobre la taula i compta amb el "suport en bloc" de l'executiva local

Joan Obiols
09 de setembre del 2022
Actualitzat el 30 de novembre a les 23:28h
Ramon Caballé.
Ramon Caballé. | Junts per Berga
Ramon Caballé, qui serà el nou regidor de Junts per Berga a l'Ajuntament per rellevar la Cesc Torrents després de la seva renúncia, ha avançat a NacióBerguedà que té "la voluntat" de presentar candidatura per a encapçalar la llista de la formació a les eleccions municipals del 2023, que s'han de celebrar el pròxim mes de maig.

"L'entrada al consistori s'entén com un moviment que respon a la voluntat de ser cap de llista", ha dit Caballé. El jove berguedà s'ha mostrat "capacitat per encarar el repte": "Tinc les condicions professionals i personals que m'ho permeten". Caballé ja ha traslladat el seu ànim als diferents sectors de Junts, i compta amb "el suport en bloc" de l'executiva local, de la que en forma part com a coordinador. Durant aquesta legislatura, ha format part del grup de treball de la formació i ha treballat conjuntament amb els 6 regidors.

Tanmateix, insisteix que cal "respectar" els canals oficials de la formació per a oficialitzar-se com a cap de llista. Així, la candidatura haurà de passar primer per la Comissió Municipal Territorial i després per la militància, la qual haurà d'avalar la proposta.

De moment, aquesta és l'única candidatura que hi ha sobre la taula de Junts per Berga. El partit treballa amb la idea de crear una llista que sigui de "continuïtat", i que incorpori persones que tinguin ganes "de continuar amb la ciutat", així com cares noves de partit i independents. Caballé creu que el grup municipal "és fort" i que afronta els comicis amb "experiència".

"Junts té voluntat de govern i de treballar a favor de la ciutat"
El jove juntaire ha valorat el paper de Ferran Aymerich com a cap de l'oposició i portaveu de Junts a l'Ajuntament. Creu que "ha sabut entomar el repte i que ha estat l'alçada": "Sap marcar la línia política de Junts i fa una oposició de responsabilitat". En aquest sentit, ha reivindicat que el partit té "voluntat de govern" i "treballa en tot allò a favor de la ciutat". És per això que "vota a favor de la majoria de mocions que es presenten o ha aprovat uns pressupostos". Tanmateix, Caballé entén que alguns sectors critiquin aquesta línia i reconeix que algunes vegades "ha faltat un discurs més dur". Però defensa que continuaran amb "la línia de construir a favor de Berga".

Vinculat a la JNC des del 2015
Ramon Caballé va néixer a Berga el 1996. Té 26 anys i és l'actual coordinador de Junts a la ciutat. Va iniciar la militància política el 2015 a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), de la que ha estat coordinador local i comarcal. El 2019 va formar part de la llista de Junts per Berga com a número 12. En l'àmbit personal, és enginyer de formació i exerceix com a professor. També està vinculat en diverses entitats de la ciutat, com el Club Esquí Berguedà i l'Handbol Berga.