Berga celebra una edició renovada de la Gala de Queralt amb plena normalitat

Diversos berguedans s'apleguen al Santuari coincidint amb la festivitat local aquest dijous 8 de setembre

Joan Obiols
09 de setembre del 2022
Actualitzat el 10 de setembre a les 18:55h
Missa al Santuari de Queralt durant la Gala
Missa al Santuari de Queralt durant la Gala | Ajuntament de Berga
Tal com marca el calendari, el 8 de setembre és la festivitat local de Berga amb motiu de la Gala de Queralt. Així, els berguedans han celebrat el retorn a la normalitat d'aquesta festa en una edició renovada i carregada d'activitats. Com a novetat, enguany la programació va iniciar-se el passat 31 d'agost i s'ha allargat fins aquest dijous, amb propostes per a tots els públics i edats.

El Santuari de Queralt va acollir aquest dijous, 8 de setembre, el dia de la Gala. Desenes de berguedans es van traslladar fins a Queralt per participar en la programació que es va desenvolupar durant el matí als entorns del Santuari. Primer, amb la missa a la cova de la troballa i el ball de sardanes amb la Cobla Pirineu

A mig matí, es va celebrar la missa solemne, amb cants de l'Orfeó Berguedà i parlaments dels capitans, a qui se'ls va fer un reconeixement per l'organització de la Gala d'enguany. Es tracta d'Anna Montañà, Jordi Artigas, Júlia Vegas, Pol Navarro, Montserrat Magrané, Jordi Royo, M. Isabel Macarro i Enric Barrios.

Els Capitans de Queralt 2022. Foto: Ajuntament de Berga


La jornada va finalitzar amb l'homenatge a les víctimes de la Covid organitzat per Òmnium Cultural i un ball de sardanes a l'exterior de l'església amb la Cobla Pirineu.
 

Ball de sardanes a l'exterior del Santuari de Queralt. Foto: Ajuntament de Berga

Arxivat a