Neix l'assemblea d'Endavant-OSAN al Berguedà

La formació es presenta aquest divendres amb un acte al Casal Panxo, que comptarà amb les intervencions de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel i el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà

Joan Obiols
08 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:16h
Manifestació de la formació independentista a Barcelona.
Manifestació de la formació independentista a Barcelona. | Endavant-OSAN
Nous moviments al voltant de l'esfera política i social del Berguedà. L'Organització Socialista d'Alliberament Nacional Endavant-OSAN ha anunciat la creació d'un nucli a la comarca. La formació integrada dins l'esquerra independentista es presentarà aquest divendres, 9 de setembre, amb un acte al Casal Panxo de Berga, que comptarà amb les intervencions d'Anna Gabriel, exdiputada de la CUP i militant d'Endavant, i Héctor Aranda del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà.
 

Acte de presentació d'Endavant-OSAN Berguedà Foto: Endavant Berguedà


En un comunicat enviat a la premsa, l'organització independentista explica que neix amb l'objectiu "d'aportar reflexions, debats i mobilització al Berguedà sobre qüestions que permetin la transformació social, nacional i feminista a la comarca i al conjunt dels Països Catalans". L'assemblea es reivindica com un "espai de debat i reflexió dins els marcs de l'esquerra independentista", amb la funció d'articular propostes amb els col·lectius i moviments socials existents a la comarca.

També es presenta com un agent mobilitzador per deixar enrere "la desorientació i la desmobilització" i retornar als "marcs de ruptura" de l'octubre del 2017, respondre al moment de crisi econòmica i social, cooperar amb el moviment feminista i defensar el Berguedà de "les agressions contínues al medi ambient". Pots llegir el manifest complet en aquest enllaç.