El Museu del Ciment de Castellar de n'Hug augmenta un 77% les visites

De gener a maig acumula més de 3.000 visitants

Redacció
15 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:10h
Museu del Ciment Asland
Museu del Ciment Asland | Patrimoni Industrial

Museu del Ciment Asland Foto: Patrimoni Industrial


El Museu del Ciment Asland, situat al terme municipal de Castellar de n'Hug, ha registrat des d'aquest inici d'any fins el 31 de maig del 2015 un total de 3.092 visites; un 77% més que en el mateix període del 2014. 

Segons han indicat, aquest increment s'atribueix a la consolidació i major coneixement de l'oferta turística de la zona, que combina el Tren del Ciment, els Jardins Artigas i el Museu del Ciment. Aquesta, ja ben coneguda per les agències turístiques es va notar considerablement durant el pont de l'1 de maig d'aquest any.

Pel que fa al tipus de visitant, bona part arriben en grups turístics, però també de jubilats o escolars. No obstant això, gairebé 2.000 persones han estat registratdes com a públic general, sobretot, familiar. 

Aquesta fàbrica, situada a l'anomenat Clot del Moro entre la Pobla de Lillet i Castellar de n'Hug, es va tancar durant els anys setanta, i va començar a caminar de nou el 2002 com a Museu del Ciment amb un centre d'interpretació i un itinerari extern per les seves ruïnes industrials. Les restes permeten visibilitzar com va ser un dels majors conjunts fabrils modernistes, que s'adaptaven a l'entorn. Actualment, la fàbrica forma part del conjunt de museus de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i és un dels museus més visitats de Catalunya. A més, forma part del Sistema Territorial i va ser declarat el 2005 Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.