SOCIETAT

Puig-reig homenatja el teixit associatiu de l'Ametlla de Merola amb la Medalla d'Or de l'Ajuntament

La distinció vol reconèixer "la implicació" dels ametllans en l'àmbit cultural, festiu i social que "manté viva i activa" la colònia

Representants de l'Ametlla i l'Ajuntament durant l'entrega. | Ajuntament de Puig-reig
per Redacció, Puig-reig, Catalunya | 7 de setembre de 2022 a les 10:20 |
L’Ajuntament de Puig-reig ha lliurat la primera Medalla d'Or de la seva història a les associacions de l’Ametlla de Merola en reconeixement de "la seva tasca i implicació" en l’àmbit cultural, festiu i social, que ha ajudat a mantenir "viva i activa" la colònia.

La concessió d’aquest honor, tal com ha explicat l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, "vol ser una distinció a tot el teixit associatiu de l’Ametlla de Merola i, per extensió, als seus membres i veïns per la tasca i esforç en l’organització, participació, conservació i vetlla de les festes, activitats culturals i socials".


El 2020, el Grup municipal de Junts x Catalunya – Puig-reig va presentar una moció per l’atorgament de la Medalla d’Or de Puig-reig a l’Associació Cultural Esplai de l’Ametlla de Merola per la incorporació de la Festa Major de l'antiga colònia al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

Valorada aquesta iniciativa, a proposta de l’equip de govern i de mutu acord amb Junts x Catalunya – Puig-reig, el 2021 es va acordar iniciar el procés per determinar la concessió de la Medalla d’Or de Puig-reig a l’Associació Cultural Esplai i a tot el teixit associatiu de la colònia i, per extensió, als seus membres i veïns.


El lliurament d’aquesta Medalla d’Or ha tingut lloc aquest dimarts, 6 de setembre, durant la celebració del plenari ordinari de l’Ajuntament de Puig-reig i ha comptat amb la presència de representants del teixit associatiu de l’Ametlla de Merola.

Actualment, l’Ametlla de Merola té actives més de mitja dotzena d’entitats que treballen en l’organització d’activitats durant l’any, entre les quals, destaquen els Pastorets, la Festa Major, la trobada de gegants, la programació teatral, les caramelles, el cros, la fira de Sant Jordi o la Festa de l’Arbre.

L’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha assegurat que és una distinció que fa "il·lusió" d’atorgar i ha destacat "la preservació" de la cultura local i catalana per part dels veïns de l’Ametlla de Merola i de les seves associacions. En aquest sentit, ha assegurat que aquest teixit associatiu ha aconseguit "que la cultura i la memòria de la colònia es mantinguin vives i que creixin en quantitat i qualitat".

La regidora de Junts x Catalunya – Puig-reig, Araceli Esquerra, ha destacat que és un honor lliurar aquest reconeixement que suposa un agraïment del poble de Puig-reig a tots els veïns de l’Ametlla de Merola i ha recordat que "sense tots ells i els que els han precedit" no seríem on som ara. Esquerra ha fet un esment al regidor Pol Vila, que no ha pogut assistir al ple, i que va ser l’impulsor de la proposta.

Mateu Fité, en representació dels veïns i del teixit associatiu, ha agraït al consistori aquesta distinció i ha volgut recordar que és un reconeixement a totes les persones que des dels inicis de l’Ametlla de Merola han tirat endavant i a les que han continuat aquest llegat al llarg del temps.

 

Participació