La Moguda del Berguedà canvia de model en la seva 25a edició i es posposa fins setembre

El Consell Comarcal es veu obligat a modificar el format del festival per la davallada de participació

per Redacció, 15 de juny de 2015 a les 12:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un dels grups que ha tocat a la Moguda del Berguedà en una de les passades edicions Foto: Servei Comarcal de Joventut


La Moguda del Berguedà, el festival musical que va néixer a mitjans dels anys 80 amb l'objectiu de visibilitzar els grups de música de la comarca, arriba aquest 2015 a la seva 25a edició, després d'una parada de 7 anys entre el 2002 i el 2009. Enguany, però, i si finalment es continua, tindrà un format diferent per intentar donar resposta al declivi de participació de les darreres edicions. 


Segons ha explicat a NacióBerguedà el tècnic de joventut del Consell Comarcal, Xavi Torrabadella, la darrera Moguda, que es va fer a Gironella l'any passat, no va ser gaire exitosa, amb poca afluència de gent, com ja s'havia anat notant en les darreres edicions. Davant d'aquest fet, es va plantejar la necessitat de canviar el seu format, ja que els models d'oci i culturals dels joves dels anys 80 o 90 ja no són els mateixos que els actuals, i es va convocar una reunió amb totes les agrupacions de joves organitzades de la comarca per buscar una solució. Arran d'aquesta conversa, es va optar per limitar el nombre de grups i les hores d'aquesta reformulació del festival. 

En un principi, la Moguda s'havia de fer a mitjans de juliol a Avià, en un format a l'aire lliure i més reduït, on els grups participants haguessin estat elegits per tothom mitjançant un concurs o una votació a través de les xarxes socials. No obstant això, la proximitat amb la festa del Segar i el Batre del municipi va fer que aquesta s'hagués de posposar fins setembre, quan s'intentarà organitzar, segons han precisat, tot i que abans s'haurà de tornar a valorar el dia i el lloc.


De cara a la primera quinzena de juliol, el Consell Comarcal té previst organitzar una reunió sobre com encarar el festival, tot i que Torrabadella ha avisat que, si no es fa aquest any, “no vol dir que no es faci mai més”. El que, segons l'ens comarcal està clar, però, és que la Moguda s'ha de restructurar per poder-se continuar fent.

 

Participació