​Puig-reig recull la història i les vivències de la Segona República en un llibre

El llibre amb unes 2.000 fotografies es presenta aquest divendres al vespre a La Sala

Redacció
30 d'agost del 2022
Josep Artero i Rosa Serra, autors del llibre i el regidor de Cultura, Jesús Subirats.
Josep Artero i Rosa Serra, autors del llibre i el regidor de Cultura, Jesús Subirats. | Aj de Puig-reig
L'Ajuntament de Puig-reig i l'Àmbit de Recerques del Berguedà presenten, aquest setembre, el llibre Puig-reig i la seva gent en temps de la II República (1931-1936). El volum, impulsat per l'Ajuntament i signat per Rosa Serra i Josep Artero, vol ser una radiografia de com era el municipi durant els anys de la Segona República i les vivències durant aquest període en tots els àmbits de la societat.

La presentació és aquest divendres, 2 de setembre, a les 8 del vespre a La Sala de Puig-reig. Hi participaran els autors i Joan Tardà, d'ERC. Abans de la presentació es podrà visitar una petita mostra de materials originals d'aquest període. Aquest dia també es podrà adquirir el llibre, que també estarà a la venda a les llibreries de Puig-reig i a diversos punts del Berguedà. S'han imprès 400 exemplars en aquesta primera edició.

2.000 fotografies
Tal com explica l'Ajuntament, el llibre està dividit en diverses parts per fer un retrat el màxim d'acurat d'aquell moment de la història al municipi: com era el dia a dia dels habitants, la vida al municipi i també a les colònies, l'àmbit laboral i el treball a les fàbriques, les particularitats de l'escola com a motor de transformació, la cultura com a eix de sociabilitat, l'esport, les associacions, l'esport i l'oci, i la intensa situació política del moment.

Consta de prop de 400 pàgines i 2.000 fotografies. De fet, ha estat un projecte que ha comptat amb la implicació i la col·laboració dels veïns de Puig-reig que van respondre a la crida cedint material gràfic i arxius d'interès per al muntatge de la publicació. Així, la part gràfica hi té una part molt destacada amb l'objectiu que l'obra esdevingui un volum imprescindible de consulta per endinsar-se en aquesta etapa de la història.
Arxivat a