Últims dies de calor màxima abans d'un canvi radical de temps diumenge

El Berguedà se situa en perill 2 de calor entre aquest divendres i dissabte, però no es descarten ruixats durant les tardes

Victor Rodrigo
12 d'agost del 2022
La serralada de Queralt des de Berga
La serralada de Queralt des de Berga | NacióBerguedà
Les altes temperatures i la calor sufocant que colpegen Catalunya aquesta setmana es mantindran a pràcticament tot el territori fins dissabte. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de situació de perill per la calor, que s'estendrà pel país des de la zona est aquests dos dies fins a la zona central o a l'oest del territori de cara al cap de setmana. La temperatura màxima pot arribar pujar aquest divendres entre 3 i 5 °C respecte a aquest dijous, sobretot a trams del litoral i prelitoral central i nord.

En perill 3 de calor trobem les comarques del Baix Empordà, Gironès, Selva, Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Barcelonès i Baix Llobregat. El perill 2 de calor afecta el Berguedà i altres comarques de l'entorn, com Osona, el Solsonès o el Bages.

Pràcticament, tot el territori menys les comarques de Tarragona, algunes de les Terres de l'Ebre i del Pirineu, se situen en una situació meteorològica de perill a partir d'aquest divendres. La situació es mantindrà fins dissabte, on les temperatures seguiran pujant i la situació de perill, de nivell 3, desapareixerà de les zones litorals i se situarà a la zona oest del país. 

Els ruixats i les tempestes tampoc marxen
Paral·lelament, el Servei Meteorològic també ha emès un avís de situació de perill per intensitat de pluja també fins dissabte, amb afectació local al Berguedà, Osona, el Ripollès i la Garrotxa. Es podran superar els 20 mm de precipitació en mitja hora. Al Pirineu continuaran els ruixats i tempestes durant les properes tardes. Els xàfecs podran descarregar amb força sobretot aquest dijous a la tarda i dissabte a la tarda al sector oriental. Dissabte, també podria ploure de forma intensa a la Selva, segons les previsions del Meteocat.