1 de 10
TURISME

La Cambra del Berguedà posa a disposició de les pimes turístiques una eina per fomentar la digitalització

Un qüestionari en línia avaluarà l’ús de la tecnologia i la capacitat de l’organització per digitalitzar-se, i també proposarà diverses recomanacions per incentivar-ne l'ús

El Pedraforca, un dels grans atractius turístics del Berguedà | ADBerguedà
per Redacció, Berga, Catalunya | 11 d'agost de 2022 a les 14:30 |
Contribuir a digitalitzar les pimes del sector turístic del Berguedà a través del Digital Readiness Index (DRI). Aquesta és l’aposta de la Cambra de Comerç de Barcelona, en el marc del projecte europeu TOURBIT, i que la Cambra del Berguedà ha presentat al territori. L'eina auditarà específicament la maduresa digital de les empreses del sector turístic en diferents àrees i funcions i proporcionarà recomanacions per impulsar-ne la implementació.

En concret, es tracta d’un qüestionari en línia compost per 44 preguntes que avaluen l’ús de la tecnologia i la capacitat de l’organització per digitalitzar-se. El resultat que proporciona la plataforma DRI és un informe integrat per un resum executiu amb una visualització personalitzada dels resultats, una autoavaluació en profunditat de la situació real i diverses recomanacions per millorar la digitalització del negoci basades en múltiples algoritmes que formula l’examen.


La participació en la iniciativa és totalment gratuïta, a través de la pàgina web del projecte, i està oberta a totes les organitzacions del sector turístic. A més, un cop conegut el nivell de digitalització, el projecte TOURBIT oferirà un ampli ventall d’accions per incentivar la transformació digital, des de cursos, tallers de creació conjunta i una hackató amb la participació de grups d'interès d'arreu d'Europa.

Altrament, mitjançant l'ús del DRI, les pimes turístiques tindran una gran oportunitat per desenvolupar el seu projecte de digitalització amb la possibilitat de rebre fins a 8.000 € per donar suport a la seva implementació en el Programa d'Acceleració Tourbit (convocatòria de subvencions a partir del gener del 2023).


La comunitat en línia sobre innovació turística Tourbizz és una altra de les iniciatives que el projecte europeu TOURBIT ha impulsat per fomentar el desenvolupament de les pimes al sector del turisme. L’espai agrupa a més de 600 organitzacions de l’àmbit d’arreu d’Europa amb l’objectiu de contribuir al networking i l’intercanvi de coneixement empresarial. Tanmateix, en el marc de la plataforma, el projecte facilitarà continguts d’interès pel que fa a la intel·ligència artificial, l’internet de les coses (IoT) o l’analítica de dades, així com altres activitats que es vagin desenvolupant de la mà de la iniciativa.

 

Participació