Reobre definitivament la carretera que enllaça Puig-reig amb Casserres

La Diputació de Barcelona assumeix la titularitat i el manteniment del vial

Redacció
10 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:48h
El nou vial entre Puig-reig i Casserres
El nou vial entre Puig-reig i Casserres | Ajuntament de Puig-reig
El passat divendres 5 d’agost es va obrir de manera definitiva el vial que enllaça la C-1411z i la BV-4131, de Puig-reig a Casserres, que estava tancat al trànsit des de feia gairebé dos anys i que ja ho havia estat anteriorment durant un període d’uns 8 mesos.

L’últim tall d’aquesta via fet a mitjans de juliol de 2020 s’ha allargat durant més temps del que estava previst pel perill de caiguda de pedres de grans dimensions i a què l’execució de les obres de reparació i consolidació del talús adjacent que havia de realitzar la Generalitat de Catalunya s’han endarrerit molt més de l’acordat en un inici. És per això que calia esperar a la finalització d’aquestes obres i al nou asfaltatge de la via per poder reobrir-lo definitivament.

L'Ajuntament explica que aquesta actuació ha tingut un cost de prop d'1 milió d'euros i que era "econòmicament inassumible per part del consistori". En aquest sentit, declaren que "som conscients de les molèsties que ha provocat aquesta restricció, sobretot als usuaris del polígon industrial de La Sala, i el risc que ha comportat la circulació de vehicles pesants per l’interior del nucli urbà, però ha sigut necessari mantenir el vial tancat, sobretot, per evitar el risc a persones i la possibilitat d’accident greu a causa de la caiguda de roques de grans dimensions en el cas del trànsit rodat. Calia mantenir el tancament de la via per tal que es mantingués la consideració d’actuació urgent per part de la Generalitat de Catalunya".

Després d’anys de persistència, nombroses reunions i negociacions de l'Ajuntament amb el Departament d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a finals de 2020, es va aconseguir tancar un acord entre les tres administracions per tal d'iniciar l’arranjament definitiu del vial i l’assumpció de la titularitat i el manteniment per part de la Diputació de Barcelona. Això ha de permetre la normalització definitiva i continuada de la circulació i el posterior manteniment d’aquest tram. Des del consistori ho posen en valor i ho consideren "un èxit".
Arxivat a