VÍDEO Espectaculars bassals d'aigua a la C-26, entre Avià i l'Espunyola, durant la tempesta d'aquest dilluns

Les pluges de tarda tornen a escombrar el Berguedà deixant més de 20 litres per metre quadrat en poc més de 30 minuts

Joan Obiols
09 d'agost del 2022
Actualitzat a les 21:01h
Imatges enregistrades des de dins d'un vehicle aquesta tarda entre Avià i l'Espunyola.
Imatges enregistrades des de dins d'un vehicle aquesta tarda entre Avià i l'Espunyola. | David Gaspar
Les tempestes de tarda han tornat a escombrar aquest dilluns el Berguedà en una nova jornada de tempestes. El fort vent, la pluja intensa, la forta calamarsa i l'alta càrrega elèctrica han tornat a ser les protagonistes en diferents zones de la comarca.

Un dels punts on ha descarregat més fort ha estat entre Avià i l'Espunyola, on han caigut més de 20 litres per metre quadrat en poc més de mitja hora. Aquest fenomen virulent ha provocat afectacions a la C-26, la carretera que connecta els dos municipis, la qual ha acumulat espectaculars bassals d'aigua a causa de la intensa pluja que queia. Alguns usuaris que conduïen per la via han enregistrat imatges del moment i les han compartit a les xarxes:
 
La previsió a curt termini és que es repeteixi la tònica dels últims dies: matins assolellats i de calor, i tardes de fortes tempestes, pedra, vent i llamps. De cara a la pròxima setmana, les temperatures podrien anar a la baixa i les precipitacions serien encara més intenses, però caldrà seguir l'evolució dels mapes.