El Patronat condemna la presumpta agressió a un jove per part d'un guitaire

L'òrgan regulador de la Patum afirma que “aquest tipus d'actuacions no es poden permetre de cap manera”

per Redacció, 14 de juny de 2015 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Guita Grossa a la Patum 2015. Foto: Adrià Costa


El Patronat Municipal de la Patum ha condemnat a la reunió d'aquest divendres la presumpta agressió d'un jove per part d'un membre de la comparsa de la Guita Grossa dijous de Corpus. Així ho contemplen els acords presos a la reunió, en què hi van participar els membres de la Junta Permanent del Patronat i els caps de colla de les diferents comparses. 


Durant aquesta trobada es va realitzar una valoració “molt positiva” del desenvolupament de la festa, amb una “molt bona execució, una alta participació i una gran col·laboració” per part de tothom i amb pocs incidents remarcables. Entre aquests, però, els membres del Patronat van haver de posar sobre la taula la doble denúncia que hi ha interposada davant dels Jutjats de Berga entre un guitaire i un patumaire, sobre la qual la jutgessa d'Instrucció número 1 ja ha començat a investigar. 

Sobre aquests fets, el Patronat ha posat de manifest que, tant l'alcalde com els diversos caps de colla i el Patronat van parlar, durant els dies següents de l'incident, amb la família del noi agredit, tot demanant disculpes pel suposat fet. D'altra banda, l'òrgan també ha avalat la decisió de la comparsa d'apartar, temporalment, el suposat agressor fins que les denúncies es resolguin judicialment. A partir de llavors, i depenent de la resolució, aquesta persona podrà continuar formant part de la comparsa o se l'apartarà definitivament. Segons el Patronat, “aquest tipus d'actuacions no es poden permetre de cap manera”, tot i que recorda que la Patum és una festa de masses en què, moltes vegades, els mateixos membres de les comparses han de col·laborar per mantenir l'ordre. 


Segons els testimonis recollits per aquest diari, la suposada agressió va tenir lloc quan el guitaire va agafar el noi i, presumptament, el va començar a agredir. Quan aquest va caure a terra, li hauria continuat propinant cops de peu, motiu pel qual va haver de rebre atenció mèdica. Segons aquestes mateixes fonts, la víctima de la suposada agressió no és una persona polèmica.

 

Participació