El nou contracte de serveis de BRG incorpora més espais de neteja i un augment dels costos

L'import mensual destinat és de 36.000 euros, tot i que es preveu incrementar la despesa un 1,5% anualment per adequar-se a la inflació

Joan Obiols
03 d'agost del 2022
Actualitzat a les 18:18h
La façana de l'Ajuntament de Berga. (arxiu)
La façana de l'Ajuntament de Berga. (arxiu) | Joan Obiols
El ple de l'Ajuntament de Berga aprovarà aquest dimecres a la tarda en un ple extraordinari la nova encomana de serveis de BRG, l'empresa pública del consistori que s'encarrega de la neteja dels edificis municipals. El nou contracte inclou una actualització dels preus i la incorporació de més espais de neteja, amb un augment dels costos fins als 36.000 euros mensuals

L'anterior contracte era del 2016 i estava caducat des de l'agost del 2021, tampoc contemplava moltes de les factures que s'han sumat a l'empresa en aquests darrers anys per l'augment de les hores de neteja en edificis municipals, tal com va passar amb les escoles durant la pandèmia, o la pujada dels costos derivats de la inflació de l'economia, tal com ha explicat el regidor d'Obres i Serveis, Aleix Serra.

El nou contracte, que serà vigent durant els pròxims 5 anys, incorpora una actualització dels preus i preveu un increment anual de l'1,5% de la despesa per donar resposta a la inflació. L'encomana també incorpora la neteja d'una vintena d'edificis, incloent-hi el servei de les zones esportives (piscina d'estiu, pavellons i el camp de futbol), que suposen un 10% de la dedicació del servei, el qual ascendeix a un total de 570 hores setmanals.

L'import mensual que es destinarà al servei de neteja és de 36.000 euros, i suposa un increment respecte al 2021 "perquè es fan més hores i es paguen a un preu més car". Serra ha detallat que es tracta d'una quantitat que el consistori ja havia pagat durant la pandèmia, en aquest sentit, defensa que "no suposarà un daltabaix per l'economia de l'Ajuntament".

Amb l'aprovació del nou contracte, l'equip de govern ja no haurà de portar al ple de l'Ajuntament l'aprovació de les factures de l'empresa en forma reconeixement extrajudicial de crèdit (REC), tal com ha hagut de fer en els últims 5 mesos amb les nòmines dels treballadors. Així, aquesta tarda s'aprovarà la factura corresponent al mes de juliol, i ja només s'haurà d'elevar al ple la corresponent als dies 1, 2 i 3 d'agost.
Arxivat a