El Berguedà acollirà més d'11.000 persones de colònies i acampades durant l'estiu

Es preveu arribar a les 386 activitats que es duran a terme en les 18 instal·lacions juvenils regulades que disposa la comarca

Redacció
01 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:00h
El Berguedà disposa de 2 campaments juvenils que poden acollir 160 joves
El Berguedà disposa de 2 campaments juvenils que poden acollir 160 joves | CCBerguedà
Fins aquest agost, el Berguedà ha acollit 375 activitats relacionades amb casals, rutes, colònies i acampades, on han participat 9.371 joves menors de divuit anys i 1.791 dirigents. En total, 11.162 persones. Fins a finals d’estiu es preveu arribar a les 386 activitats i als 11.402 participants, una xifra similar a la que hi va haver el 2021.

D’aquestes 375 activitats, la majoria són acampades, seguit dels casals d’estiu, les rutes, les colònies, els camps de treball i els casals esportius. Com ja va passar l’estiu passat, les acampades, les rutes i les colònies són les activitats més nombroses i és la tendència que s’està imposant els últims anys.

El Berguedà disposa de 18 instal·lacions juvenils regulades i ofereix 1.635 places per fer-hi activitats de lleure per a joves de fins a divuit anys. A la comarca està prohibida l’acampada lliure. Per aquest motiu, existeixen 38 terrenys per acampar-hi de forma legal i controlada. Així mateix, hi ha 10 cases de colònies amb capacitat per a 928 persones, 5 albergs amb 478 places, 2 campaments juvenils que poden acollir 160 joves i 1 aula de natura amb allotjament per a 69 infants.

El conseller d’Esports, Joventut, Transport i Mobilitat, Turisme actiu i Participació, Abel Garcia ha declarat que "el Berguedà és una comarca capdavantera a Catalunya amb activitats d’educació en el lleure pels nostres joves".  "Ofereix un entorn natural immillorable i aquestes activitats en el medi natural tenen una gran acceptació".

Ha recordat que totes les instal·lacions juvenils de la comarca tenen l’objectiu de fer-hi activitats d’educació del lleure per infants i joves menors de divuit anys. "És un potencial extraordinari que tenim al Berguedà i ens agrada tenir-ne cura pel valor intrínsec que comporta educar en el lleure i amb valors, i fer-ho en aquest escenari natural únic".

Les activitats es fan sota supervisió i de forma controlada. Així el personal tècnic del servei de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà s’encarrega de fer visites de seguiment a aquestes activitats "per comprovar que tot funciona correctament i que es tenen tots els permisos corresponents". La previsió és que d’aquestes més de 300 activitats que es duran a terme al Berguedà durant aquest estiu, se’n puguin visitar unes 150.

Actuar amb la màxima responsabilitat
Les activitats d’estiu "s’estan duent a terme amb normalitat i les activitats es desenvolupen perfectament i sense cap incidència", ha remarcat Garcia. Amb tot, el conseller ha recordat que "cal estar sempre atents i vigilants per l’elevat risc d’incendi a causa de la sequera acumulada". El nivell màxim de risc d’incendi assolit al Berguedà fins ara (nivell 2 del Pla Alfa) no ha comportat la prohibició de cap activitat de lleure, però sí que es demana que tothom actuï amb la màxima responsabilitat per evitar possibles incendis.