ERC i PSC pacten a Vilada per desbancar Pere Farré

Fem Pinya per Vilada governarà els dos primers anys i Junts per Vilada els dos darrers | El municipi formarà part de l'AMI, segons l'acord

Aida Morales
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:14h
Ple d'investidura del nou ajuntament de Vilada
Ple d'investidura del nou ajuntament de Vilada | Cedida

Les marques blanques d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Junts per Vilada i Fem Pinya per Vilada, han decidit pactar aquest dissabte en el Ple de la investidura del nou ajuntament, per tal de desbancar l'equip de govern encapçalat pel membre d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Pere Farré que, fins ara, governava el municipi. A Vilada, doncs, la nova alcaldessa serà la socialista Montserrat Badia, tot i que només ostentarà el càrrec durant dos anys. Després d'aquest termini, serà el torn de Junts per Vilada, amb Vicenç Massana al capdavant de l'alcaldia. 

Segons ha explicat Massana a NacióBerguedà, la voluntat dels dos partits polítics ha estat aconseguir el canvi que molta gent del municipi demanava. De fet, a les darreres eleccions municipals, cadascuna de les dues candidatures va aconseguir dos regidors, amb 91 i 92 vots; mentre que CiU se'n va quedar tres, amb 145 vots. En una primera instància, ha precisat, Junts per Vilada no pretenia governar mitjançant cap acord però, finalment, en assemblea es va decidir que la “prioritat era el canvi”. 

Ara per ara, els dos partits han signat un prepacte en què es comprometen a governar de manera dividida, però conjuntament, amb un projecte continuista al llarg de la legislatura. A més, arran d'aquest acord, Vilada entrarà a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ja que era una de les condicions de Junts per Vilada en l'àmbit nacional. En aquest aspecte, i segons ha explicat Massana, el PSC no hi veu “cap problema”, mentre sigui ERC qui ho impulsa i se'n fa càrrec. 

Pel que fa al repartiment de regidories, l'actual edil ha afirmat que és una de les tasques que s'ha de seguir negociant. Per a Massana, però, aquest pacte és un pas positiu pel municipi i també per a Catalunya ja que, segons ha afirmat, el petit poble de l'Alt Berguedà estarà al costat del procés.