L’Ajuntament de Puig-reig destina 1,8 milions del pressupost 2022 a inversions

El consistori ha aprovat uns comptes municipals que s'enfilen fins als 5.888.400 euros, un 9% més que els anteriors

Redacció
29 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:58h
La façana de l'Ajuntament de Puig-reig en una imatge d'arxiu.
La façana de l'Ajuntament de Puig-reig en una imatge d'arxiu. | NB
El ple de l'Ajuntament de Puig-reig va aprovar aquest dijous en sessió extraordinària, el
pressupost per a l’exercici del 2022, que és d’un total de 5.888.406,39 euros, una xifra que suposa un augment de gairebé el 9% respecte al de l’any passat, amb un increment de 465.728,5 euros. Del total pressupostat, es destinen 1,8 milions a inversions.

L'alcalde Josep Maria Altarriba ha explicat que es tracta d’uns comptes "que
continuen la línia del mandat i que tenen per objectiu consolidar projectes iniciats,
desenvolupar algunes actuacions pendents i realitzar millores al municipi". En el capítol
d’inversions s’hi destinen 1.791.377 euros, finançats amb fons propis del consistori i subvencions que ja estan concedides o confirmades.

Entre els projectes que més destaca el consistori hi ha l’arranjament del col·lector de Costa Garbera (600.000 euros), l'arranjament del vestíbul i dels serveis del Teatre de l’Ametlla de Merola (260.000 euros), la instal·lació de plaques fotovoltaiques en tres fases diferents: a l’edifici de l’escola bressol i la biblioteca; a la zona de la piscina i del pavelló, i a l’estació de tractament d’aigua potable i l’estació de bombeig d’aigua (180.000 euros). La realització de la fase 1B del projecte del parc central de Puig-reig (100.000 euros).

A més a més, també s’hi inclouen més d’una vintena d’actuacions, entre les quals, en
destaquen la instal·lació d’un ascensor al pavelló per a persones amb mobilitat reduïda, la construcció d’un mòdul nou de vestidors al camp de futbol, la instal·lació d’un circuit de "pump trak" per a patinets, bicicletes petites i "skates", la millora de la senyalització urbana; la compra d’un habitatge d’emergència i d’altres actuacions de millores urbanes i d’eficiència energètica.

L'alcalde ha defensat que aquestes inversions "segueixen una línia clara de fer millores al
municipi pensant en la reactivació de l’economia local i en la línia iniciada per la millora
de la sostenibilitat i l’eficiència energètica". "El pressupost es caracteritza pel manteniment del límit de la despesa ordinària pràcticament al mateix nivell dels anteriors exercicis, conservant-ne l’austeritat; per la continuïtat del nivell impositiu, per l’augment de la participació en la despesa social i per l'increment de les inversions sostenibles amb la pretensió de fer de motor del teixit econòmic local i comarcal", ha assegurat Altarriba.

L’alcalde ha recordat que la majoria de projectes esmentats compten amb el cofinançament de l’administració. Això, afegit a la possibilitat que tenen ajuntaments de poder utilitzar el romanent de tresoreria i que el consistori puig-regenc té actualment un percentatge d’endeutament baix (7,39%), genera certa tranquil·litat a l'equip de govern per poder tirar endavant els projectes previstos.
Arxivat a