ajudes

Agbar destina 4.000 euros per ajudar a pagar el rebut de l'aigua a les persones vulnerables de Berga

L'Ajuntament de Berga i la companyia renoven el fons de solidaritat que s'atorgarà a un centenar de veïns de la ciutat

per Joan Obiols, Berga, Catalunya | 28 de juliol de 2022 a les 13:55 |
Esther Guirado i Ivan Sànchez durant la signatura a la sala de plens de l'Ajuntament de Berga | Ajuntament de Berga
L’Ajuntament de Berga i Agbar, companyia que gestiona el cicle de l'aigua a la ciutat, han renovat el fons de solidaritat -amb una quantitat de 4.000 euros- que s'adreça a finançar el rebut de l’aigua a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front.

L'Ajuntament xifra en un centenar el nombre de famílies que actualment es troben en una situació de vulnerabilitat a Berga, segons l'acreditació d'un informe d'exclusió residencial comunicat pels serveis socials. La signatura del conveni s’ha dut a terme aquest migdia entre l’alcalde Ivan Sànchez i la gerent territorial d’Agbar, Esther Guirado. El fons de solidaritat és un ajut que aporta íntegrament la companyia d’aigua i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar.


L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez ha valorat positivament la renovació del fons i ha volgut posar en valor la tasca efectuada pels professionals de l’àrea de Drets Socials "a l’hora de detectar i atendre les persones que es troben en situacions de vulnerabilitat pee accedir a un servei bàsic com l’aigua". La gerent d’Agbar, Esther Guirado ha afirmat que "la prioritat de la companyia és garantir el subministrament d’aigua a tothom" i, per això, "disposem d’aquest fons de solidaritat perquè totes les famílies puguin accedir a aquest servei bàsic". Guirado ha explicat que hi ha una feina conjunta entre el consistori i la companyia per detectar "amb rapidesa els casos de vulnerabilitat de famílies i oferir-los solucions".

A principis d'aquest mes de juliol, Agbar ja va renovar el fons de solidaritat amb el Consell Comarcal del Berguedà per destinar 3.000 euros a l'ajut per pagar la factura d'aigua als veïns en situació de vulnerabilitat de les poblacions on la companyia gestiona el servei d'aigües: Avià, Cercs, Sagàs, Saldes i Santa Maria de Merlès. Aquest fons no incloïa Berga perquè té unes dimensions i característiques molt diferents de la resta de municipis, és per aquest motiu, que compta amb un conveni específic amb la companyia.

 

Participació