El Consell Comarcal inicia una campanya per donar a conèixer les línies de bus que surten del Berguedà

Es promocionen els trajectes de Berga a Tarragona, Salou, Cambrils, Port Aventura, la Seu d'Urgell, Andorra, Puigcerdà, Alp, l'aeroport del Prat, el viatge de Bagà a Ripoll, així com el transport a les universitats

Redacció
28 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:29h
Un bus estacionat al Passeig de la Pau de Berga.
Un bus estacionat al Passeig de la Pau de Berga. | CCBerguedà
El Consell Comarcal del Berguedà duu a terme una campanya informativa a les xarxes per tal de promoure l'ús del transport públic. Es vol incidir en l'oferta del transport universitari i també en línies "que potser no són tan conegudes, però que permeten moure's per tot el país des de la comarca", ha assenyalat el conseller de Mobilitat, Abel Garcia.

Sota el lema "Saps que des del Berguedà pots anar amb bus a", la campanya recull les diferents opcions existents per traslladar-se des de la comarca amb bus. Algunes de les línies que es promocionen són els trajectes de Berga a Tarragona, Salou, Cambrils, Port Aventura, la Seu d'Urgell, Andorra, Puigcerdà, Alp, l'aeroport del Prat, el viatge de Bagà a Ripoll, així com el transport a les universitats.
 

El conseller Garcia ha posat de manifest que "cal aprofitar els serveis que tenim, treure'n el màxim profit". Hi ha afegit que "la mobilitat és un element clau per la nostra comarca, una eina bàsica i necessària que cal potenciar".  L'ens comarcal té a disposició de la ciutadania un portal web que informa de totes les línies de transport públic del Berguedà.

La campanya del Consell, coincideix amb l'anunci de la rebaixa del preu del transport públic per carretera. Així, el preu de l'abonament de 10 viatges Berguedà-Barcelona (7 zones) passa dels 53,25 euros als 26,65 euros. El paquet Berguedà-Bages costarà 17,65 euros en comptes dels 35,25 euros actuals. Aquests canvis en el preu s'aplicaran, per ara, des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre, i se sumen a la gratuïtat de Rodalies -també en el mateix període. En el cas dels trajectes interns dins de la mateixa comarca, el preu de la targeta monomodal es veu reduït un 30%.