El final de festa de l'Xtrem Race Tour Berguedà s'adapta a les restriccions d'aigua i redueix un 50% el seu ús

L'estat d'alerta per sequera obliga a disminuir entre un 5 i un 25% el consum d'aigua en els usos recreatius

Joan Obiols
27 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:45h
El circuit inflable d'aigua i obstacles.
El circuit inflable d'aigua i obstacles. | Televisió del Berguedà
El Passeig de la Indústria de Berga acollirà aquest dimecres a la tarda la festa final de l'Xtrem Race Tour Berguedà, la campanya de comerç d'estiu de la Federació de Comerç del Berguedà que ofereix entrades per un circuit d'obstacles d'aigua a canvi de la compra als comerços de proximitat de la zona. L'activitat es podrà fer malgrat que l'Agència Catalana de l'Aigua hagi activat l'alerta per sequera i hagi imposat un conjunt de restriccions en l'ús d'aigua a 8 municipis de la comarca, entre els quals hi ha Berga. Des de l'organització s'han adoptat un conjunt de mesures per assegurar la cloenda de la campanya i han decidit reduir el consum d'aigua en un 50%, passant de tres a dos mòduls d'aigua i minimitzant-ne l'ús. 

L'organització explica en un comunicat que les mesures presses tenen l'objectiu "d'oferir oci i diversió als veïns, alhora que es compleixen amb les restriccions vigents". L'estat d'alerta per sequera obliga a disminuir entre un 5 i un 25% el consum d'aigua en els usos recreatius. És per això que s'ha eliminat el mòdul que més consum d'aigua produïa, però l'atracció "segueix sent útil i refrescant". La Federació anima a participar de la festa, que començarà aquest dimecres a la tarda a les 19.30 hores, i que comptarà amb música del DJ Toni Malé i una oferta gastronòmica amb tapes elaborades pels restauradors de Bergacomercial.

L'Xtrem Race Tour Berguedà ha recorregut quatre poblacions de la comarca durant tot el mes de juliol. Enguany, ha fet parada a Berga, Bagà, Casserres i Puig-reig i ha implicat 350 comerços amb el repartiment de 33.000 entrades per l'inflable a canvi d'una compra. La iniciativa va néixer l'any passat de la mà de Televisió del Berguedà com un concurs televisiu que implica diferents entitats de la comarca a través d'una gran competició al circuit inflable, que premia l'associació vencedora amb una recompensa econòmica. Vist l'èxit, enguany s'ha repetit el format, però ampliant a tots els comerços de la comarca la seva implicació.




 
Arxivat a