Berga programa set rutes guiades per difondre el patrimoni històric i cultural de la ciutat durant l'estiu

Les visites seran gratuïtes i es faran del 29 de juliol al 27 d’agost

Redacció
26 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:23h
Sant Pere de Madrona.
Sant Pere de Madrona. | Diba
Berga inicia una nova edició del cicle de visites guiades i activitats culturals "Berga viu l’estiu". L’Oficina de Turisme i el Museu Comarcal de Berga impulsen aquest projecte amb l’objectiu de difondre el coneixement sobre el patrimoni històric i cultural berguedà. Enguany, la programació inclou set visites guiades, que es faran del 29 de juliol al 27 d’agost, i l’exposició de la comparseria patumaire al Convent de Sant Francesc.

Les places per participar en les visites guiades són limitades i caldrà inscriure’s prèviament per telèfon (93 821 13 84) o enviant un correu electrònic a l’adreça aj022.ofturisme@ajberga.cat. Les activitats programades són gratuïtes, a excepció de l’exposició patumaire. L’horari d’atenció al públic de l’Oficina de Turisme és el següent: matins de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h, i diumenge, d’11 a 14 h. També obre les tardes de divendres a diumenge, de 17 a 20 h.

La programació del cicle "Berga viu l’estiu" comptarà amb noves visites guiades per potenciar el coneixement sobre Queralt i Sant Pere de Madrona. En concret, s’oferirà una visita titulada "El cor de Queralt" que permetrà a les persones visitants endinsar-se en les entranyes del santuari accedint a espais habitualment tancats al públic, com per exemple, la sagristia on hi ha diferents peces antigues del santuari. També es visitarà el campanar i l’interior de la cova de la troballa. La visita també té l’objectiu de conèixer el lligam de la ciutat i la devoció a la Mare de Déu de Queralt.

Pel que fa a Sant Pere de Madrona, s’ha programat dues visites. La primera es titula "Plenilunium a Sant Pere de Madrona" i es tracta d’una visita nocturna per gaudir i viure la lluna plena d’agost a l’entorn natural de l’església romànica. La segona proposta es titula "Sant Pere de Madrona, l’ahir i l’avui" i es tracta d’una visita guiada a l’antiga parròquia de la Valldan per conèixer el passat i el present d’aquesta església situada a la serra de Queralt.

L’oferta de visites guiades es completarà amb una ruta per conèixer el passat medieval a través de l’evolució urbanística de la ciutat, des dels seus orígens fins al segle XIV. A més, hi haurà una visita a la Torre de la Petita que permetrà submergir-se en la història i les característiques de la torre i el polvorí, tot recordant el passat carlí de la capital berguedana. La programació també compta amb una ruta per recórrer els espais més emblemàtics del centre de la ciutat vinculats a la celebració de La Patum.

Exposició patumaire
L’exposició "La Patum al Convent de Sant Francesc" continua oberta al públic per tal que els usuaris gaudeixin de la comparseria patumaire de prop, així com de peces de vestuari antic, objectes històrics, fotografies, textos i vídeos. L’entrada per visitar l’exposició té un cost de 5 €, però els infants menors de 12 anys poden accedir-hi de forma gratuïta. L’horari d’obertura al públic per visitar l’exposició és el següent: dissabte i diumenge, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. 
Arxivat a