Els ajuntaments de l'Alt Berguedà es planten contra el tancament dels consultoris mèdics

Presentaran mocions per exigir solucions i demanaran una trobada amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon

Joan Obiols
21 de juliol del 2022
Actualitzat a les 15:07h
Consultori local al Berguedà (arxiu).
Consultori local al Berguedà (arxiu). | ACN
Els ajuntaments de l'Alt Berguedà es planten contra el tancament de l'atenció mèdica als consultoris locals de la comarca durant l'estiu. Consideren que els horaris i els serveis que preveu el Departament de Salut pels centres és insuficient i perjudica la població d'aquesta àrea. Des d'aquesta setmana i fins a setembre, els consultoris obriran parcialment i només oferiran visites d'infermeria i atenció a la ciutadania. Les persones que necessitin visitar un metge, hauran de desplaçar-se al Centre d'Atenció Primària (CAP) de Guardiola de Berguedà.

El regidor de Salut de la Pobla de Lillet, Xavi Serra ha explicat a NacióBerguedà que els alcaldes i representats polítics dels ajuntaments de l'Alt Berguedà s'han reunit aquest dimecres per coordinar una resposta conjunta per reclamar solucions a la falta de serveis mèdics a la zona i la manca d'informació entre el departament de Salut i les administracions locals.

Serra, en representació de tots els membres de la trobada, critica que els ajuntaments afectats no han rebut instruccions ni explicacions, només un document que informa de la decisió de centralitzar el servei mèdic dels consultoris al CAP de Guardiola, des d'aquesta setmana i fins al 23 de setembre. Els ajuntaments desconeixen el nombre de metges que disposarà el centre i quins serveis s'oferiran els caps de setmana, si hi haurà guàrdia amb metges o els usuaris hauran de traslladar-se a Berga.

D'altra banda, denuncien "les traves" burocràtiques que pateixen alguns metges que estan interessats a treballar a la zona. Critiquen que Salut justifiqui la reorganització dels serveis mèdics "perquè falta personal". Els ajuntaments apunten que el motiu de l'absència de metges és "la manca d'inversió econòmica"

En la reunió, els representants han acordat redactar una moció que s'adaptarà a tots els ajuntaments de la zona perquè passi pel ple. En aquest document exposaran el seu malestar per les deficiències en el servei de Salut i demanaran explicacions i solucions a la Generalitat. A banda, preveuen dirigir-se al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a través d'una carta per concretar una trobada. De moment, aquest és el punt de partida, però no descarten utilitzar "altres mètodes de pressió" si no se'ls escolta. Serra ha recordat que la població "està molt emprenyada" i insisteix que "únicament reclamem tenir els mateixos drets que la gent de Barcelona".