Berga demora 15 Plans d'Ocupació que s'havien d'aprovar el març

Vegas afirma que els Plans no es poden avançar fins que el Ple aprovi la delegació a l'Agència

per Aida Morales, 12 de juny de 2015 a les 19:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les 15 persones preseleccionades pels Plans d'Ocupació que l'Ajuntament de Berga va anunciar a finals de febrer esperen, des de principis de març, que se'ls digui alguna cosa. Aquesta és la situació que alguns dels afectats han traslladat a NacióBerguedà, i que fa que molts d'ells restin a l'expectativa sense possibilitat d'agafar altres feines temporals i donar-se d'alta a la Seguretat Social. 

El 23 de febrer, el consistori va obrir termini per apuntar-se a 15 plans d'ocupació destinats a reforçar diverses àrees de l'Ajuntament. No obstant això, com que no hi havia cap persona destinada específicament a aquesta tasca, la selecció del personal es va derivar al Servei Ocupa't, que es va encarregar de realitzar les entrevistes. Entre aquestes, es van interrogar desenes de berguedans per a plans d'educador social, de personal d'oficina de turisme, de personal d'arxiu, d'agents cívics, de personal de biblioteca, de peó de manteniment d'instal·lacions esportives, de peó de construcció i d'oficial de primera de construcció. 


El problema, segons ha explicat a aquest diari l'encara regidor Jaume Vegas, és que el Secretari va considerar que el procés havia estat irregular i que, per aquest repartiment, calien unes bases i un concurs que no hi havia. Davant d'aquest fet, l'Ajuntament va optar per intentar traspassar la gestió d'aquests Plans a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, un moviment, però, que encara no s'ha fet i que s'ha d'aprovar en sessió Plenària i per majoria absoluta. 

Segons Vegas, que ja no formarà part de l'equip de govern del nou consistori, aquest traspàs es podria aprovar durant el primer Ple municipal de juliol, un fet que permetria començar a contractar de manera immediata. Pel que fa a la durada d'aquests plans, d'entre 3 i 9 mesos, es preveu que es pugui demanar una pròrroga de mig any, ja que el termini de finalització hauria de ser el 31 de desembre. Ara per ara, l'Ajuntament de Berga ja ha cobrat els més de 230.000 euros destinats a cobrir les despeses d'aquestes feines, uns diners, però, que es podrien perdre en cas que l'inici d'aquests no fos imminent. 

 

Participació