Avià homenatja les entitats i associacions amb una exposició fotogràfica de Lucia Herrero

La mostra està formada per 15 imatges de grans dimensions que se situaran als voltants de l'Ateneu

Joan Obiols
15 de juliol del 2022
Actualitzat a les 18:03h
Rosa Cerarols i Patrocini Canal durant la presentació de l'AviArt.
Rosa Cerarols i Patrocini Canal durant la presentació de l'AviArt. | Joan Obiols
La setena edició del projecte artístic d'estiu d'Avià, AviArt, homenatja una quinzena d'entitats i associacions del poble a través d'una exposició fotogràfica de Lucia Herrero. L'alcaldessa Patrocini Canal ha explicat que es tracta d'un projecte que vol "empènyer i posar en moviment" les diferents organitzacions després dels dos anys de pandèmia, on la seva activitat s'ha vist molt afectada.

La proposta neix del Konvent, amb qui l'Ajuntament organitza des de fa anys l'AviArt. El centre va proposar crear una exposició fotogràfica amb la participació de la població del poble i donant valor al seu teixit associatiu. Rosa Cerarols, membre del Konvent, ha explicat que la mostra s'ha fet a través "d'una mirada artística que defuig de la fotografia convencional i fa una aposta per la descontextualització, situant les entitats en espais diferencials i creant una teatralització que explica cadascuna de les associacions".

Cerarols ha detallat que les entitats van ser citades a diferents indrets del poble on se'ls van realitzar fotografies i vídeos en escenaris que no són habituals. En aquestes imatges, els seus membres mostren elements identificatius de la seva associació i d'altres inusuals. Per la seva banda, l'alcaldessa Canal ha destacat que el projecte ha servit com a espai de trobada per a les entitats.

L'exposició "Seny i rauxa" està formada per 15 fotografies de 15 entitats que quedaran exposades amb lones de grans dimensions a l'aire lliure, al costat de l'Ateneu d'Avià, durant tot l'estiu. La inauguració serà el pròxim 23 de juliol i comptarà amb la participació de la fotògrafa Lucia Herrero i les associacions participants, que són el Grup d’Havaneres Sac i Ganxo, la Correnotes Band, el Grup d’Esplai d’Avià, el Centre d’Estudis d’Avià, el Casal de la Gent Gran, el Motor Clàssic d’Avià, la Societat de Caçadors d’Avià, el Grup de Caramelles, el Cop de Pedal, la Penya Blaugrana, la Comissió del Segar i Batre, la Unió Esportiva Avià i l’Agrupació Teatral Avianesa.

L'autora de les fotografies, Lucia Herrero, és una fotògrafa i artista de reconeixement internacional que col·labora a través de publicacions en diferents revistes, com ara la prestigiosa Time Magazine. Una de les seves obres més reconegudes és el "Tribut a la Bata", on fa un homenatge i reivindica la figura de la dona matriarca dins la societat patriarcal a través de diferents retrats.

El projecte comptarà amb un QR que mostrarà el procés de producció de les fotografies a través de vídeos i imatges. D'altra banda, s'han elaborat un conjunt de postals amb les fotografies que es lliuraran durant la inauguració de la mostra. De moment, no té un període concret de durada, però l'alcaldessa Canal confia que duri exposada, almenys, fins a setembre o octubre. Llavors, estudiarà la possibilitat de situar una part del material en diferents espais del poble de manera definitiva perquè serveixin de record.