La biblioteca de Berga readaptarà els horaris per evitar les hores de més calor

Aquest dimecres va haver de tancar per les altes temperatures dins del local, ja que no disposa de climatització

Joan Obiols
14 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:30h
Biblioteca de Berga (arxiu).
Biblioteca de Berga (arxiu). | NacióBerguedà.
La biblioteca de Berga readaptarà els horaris per evitar les hores de més calor, ja que no disposa de climatització i la temperatura s'eleva molt durant el dia. De fet, aquest dimecres va haver de tancar a causa de la calor.

El regidor d'Educació, Eloi Escútia, ha explicat a l'ACN que la voluntat de l'Ajuntament era traslladar la biblioteca al Convent de Sant Francesc, però la Diputació de Barcelona ho ha denegat. Davant d'aquesta negativa, el consistori té la voluntat d'instal·lar climatització al local -que no n'ha disposat mai- i preveu iniciar el projecte el pròxim any, de manera que es pugui incloure la despesa als pressupostos municipals del 2023.

El regidor ha declarat a NacióBerguedà que té previst demanar una reunió amb la Diputació per exposar-los "la necessitat" de dotar d'un sistema de refrigeració l'espai, ja que les dues administracions comparteixen la titularitat del local. Segons Escútia, la readaptació dels horaris és una solució provisional per passar aquest estiu perquè els aparells de ventilació que s'havien instal·lat no han funcionat bé. La biblioteca els ha rebutjat perquè no suposen una millora del confort tèrmic i fan soroll. Així doncs, la directora del centre serà l'encarregada d'establir els nous horaris.
Arxivat a