El Consell licita la millora i manteniment de camins en 16 municipis per valor de 676.000 euros

El departament de Territori ha doblat la partida dedicada a aquesta tasca, que passa dels 250.000 euros el 2021, als 559.000 d'enguany

Redacció
13 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:13h
Es prioritzen les vies que enllacen municipis o  connecten el nucli urbà i les masies aïllades
Es prioritzen les vies que enllacen municipis o connecten el nucli urbà i les masies aïllades | CCBerguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha tret a licitació la millora i manteniment de camins per valor de 676.695,85 euros. Aquestes actuacions es duran a terme a 16 municipis de la comarca tot atenent les peticions dels ajuntaments d’Avià, Castellar del Riu, Castellar de n’Hug, Fígols, Gironella, Gisclareny, La Nou, la Pobla de Lillet, Puig-reig, Sagàs, Olvan, Saldes, Sant Jaume de Frontanyà, Vallcebre, Vilada i Castell de l’Areny.

El conseller de Medi Natural i Seguretat Civil, Pep Llamas ha destacat que es tracta d’una "inversió important en millores de camins", ja que duplica l’import que s’hi va destinar el 2021. En aquest sentit, defensa que "el Consell ha sabut aprofitar l’increment de pressupost del departament de Territori per arreglar camins". Fins ara, hi havia una partida "més o menys estable" que anualment rondava els 250.000 euros i que venia directament de Territori. Enguany, la xifra ha augmentat fins als 559.252,76 euros, als quals cal afegir l’IVA. Entre els ajuntaments beneficiats hi fan una aportació global de 60.495,84 euros extres.

Llamas ha valorat l’aposta del Consell Comarcal "per ajudar els ajuntaments en la millora i manteniment de la seva xarxa camins". Es tracta d’unes obres que solen ser costoses, motiu pel qual "és necessari el màxim finançament possible". A banda de les actuacions a la xarxa de camins, també es farà la senyalització de diferents espais de la comarca, com la Riera de Merlès o el futur parc regional.

Segons explica l'ens comarcal, enguany es podrà actuar en més municipis perquè les bases de la convocatòria han previst beneficiar "les obres plurimunicipals". En els últims anys, el Consell ha aplicat una política de rotació per assignar els ajuts per arreglar camins. És a dir, cada any se’n beneficiaven municipis diferents. Seguint aquest criteri de rotació, "enguany s’haurà pogut intervenir en 16 municipis, en comptes dels 8 on anualment s’intervenia", ha destacat el conseller Llamas. Les actuacions a realitzar a la xarxa de camins s’han prioritzat segons alguns criteris: les vies fan d’enllaç entre municipis o garantir l'accessibilitat entre el nucli urbà i les masies aïllades, entre d’altres.