La Patum rep 42.300€ per restaurar comparses i fer front a les despeses

L'ajuda permetrà continuar la digitalització, la restauració dels vestits antics i editar un llibre amb imatges inèdites

Redacció
12 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:41h
Gegants al Passacarrers de dissabte
Gegants al Passacarrers de dissabte | Aida Morales

Gegants al Passacarrers de dissabte Foto: Aida Morales


El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció de 42.353 euros perquè la Patum pugui continuar tirant endavant diferents iniciatives relacionades amb la festa. Concretament, aquesta subvenció atorgada a l'Ajuntament i al Patronat Municipal de la Patum, consta de quatre ajudes. 

La primera, de 32.958 euros, és per fer front a les despeses habituals que genera; mentre que la segona, de 3.144 euros, s'utilitzarà per continuar la restauració de la totalitat de les comparses i la digitalització en 3D d'algunes d'elles. Aquesta activitat ja va iniciar-se l'any passat i permet disposar de tota la informació possible de les comparses sense necessitat de fer-ne motlles. La tercera ajuda, de 3.549 euros, s'invertirà en la restauració dels vestits antics de les comparses, que es va començar a fer entre el 2005 i el 2010, i que gràcies a aquesta subvenció es podrà reprendre.

Pel que fa a la darrera, amb una quantitat de 2.702 euros, s'inclou dins la línia d'edició dels treballs relacionats amb la cultura popular. Aquests diners, doncs, aniran destinats a l'edició d'un llibre amb un centenar d'imatges antigues de la festa, moltes de les quals seran inèdites. 
Arxivat a